Avrupa Parlamentosu'ndan Uçaklarda El Bagajı İçin Ücret Alınmasına Son Kararı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Parlamentosu’ndan Uçaklarda El Bagajı İçin Ücret Alınmasına Son Kararı

Avrupa Parlamentosu (AP), Strazburg’da düzenlediği Genel Kurul toplantısında, el bagajı için ek ücret alınmasına son verilmesi ve standart el bagajı boyutları için ortak kuralların getirilmesini isteyen bağlayıcı olmayan bir kararı kabul etti.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Ryanair CEO’su, şirketlerin “fiyatları belirleme” hakkına sahip olduğunu ifade ederek, el bagajı ücretlerinin kaldırılmasına şiddetle karşı çıkıyor. Kararın bağlayıcılığı olmadığı için, Avrupa Komisyonu’nun bu konuda ne zaman bir adım atacağı henüz belli değil.

Söz konusu karar, AB içerisinde faaliyet gösteren havayolu şirketlerinin yolcularından aldığı ekstra ücretlerin ve fiyat karşılaştırmalarını zorlaştıran gizli ücretlerin kaldırılmasını talep ediyor. Avrupa Komisyonu’ndan, tüm havayolu şirketlerine kabin bagajı boyutları konusunda AB genelinde aynı kural ve standartları uygulama zorunluluğu getirmesi bekleniyor.

Önceki Kararlar ve Yolcular için Etkileri

AB Adalet Divanı’nın 2014’te aldığı bir karara göre, belirli boyut ve ağırlık kriterlerini karşılayan kabin bagajı, hava yolculuğunun “ayrılmaz bir parçası” ve bu nedenle ek ücrete tabi olmamalıdır. Yeni kararla birlikte, yolcular farklı havayollarının koyduğu boyut ve ağırlık kısıtlamaları hakkında endişe duymadan seyahat edebilecek. Ayrıca, yolcular havayolu şirketlerinin fiyatlarını daha kolay karşılaştırabilecek.

Yolcuların Evcil Hayvanlar İçin de Fayda Sağlayabilir

AP’nin belirttiğine göre, yolcuların kabinde küçük evcil hayvanlarla seyahat ettiklerinde, havayolları arasında farklı boyut kriterleri sorun yaratmaktadır.

Uygulanabilirlik Durumu ve Havayollarının Tepkisi

Kararın bağlayıcılığı olmadığı için, Avrupa Komisyonu’nun bu konuda ne zaman bir adım atacağı henüz belli değil. Özellikle düşük maliyetli havayolları, bu tür bir değişikliğe karşı çıkmaktadır. Ryanair CEO’su, şirketlerin “fiyatları belirleme” hakkına sahip olduğunu ifade ederek, el bagajı ücretlerinin kaldırılmasına şiddetle karşı çıkıyor.

Bu kararın havayolu şirketleri ve yolcular üzerindeki etkileri, önümüzdeki dönemde netleşecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Posta Yoluyla Oy Kullanmaya İlişkin Yasa Tasarısı Parlamentoya sunuldu

Yunanistan’da posta yoluyla oy kullanma sürecini modernize etmek amacıyla yeni yasa tasarısı, Parlamento’ya sunuldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Stelios Kuloğlu SYRIZA’nın Avrupa Parlamentosu grubundan ayrıldığını açıkladı 

Avrupa Parlamentosu Parlamenteri Stelios Kuloğlu, SYRIZA lideri Stefanos Kasselakis’e yazdığı açık mektupla, SYRIZA’nın Avrupa Parlamentosu grubundan çekildiğini ve bağımsızlığını ilan etti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Skandal sonrası Avrupa Parlamenteri Aleksis Georgoulis SYRIZA'dan istifa etti

Avrupa Parlamentosu SYRIZA Parlamenteri Aleksis Georgoulis, öne sürülen taciz iddiaları nedeniyle partisinden istifa etti.
Devamını oku...