Yunanistan'da Elektrikli Otomobil Destek Programı Sona mı Eriyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Elektrikli Otomobil Destek Programı Sona mı Eriyor?

Yunanistan, Avrupa’nın en cömert elektrikli otomobil sübvansiyon programlarından birine sahip. Ancak üç yıl süren kesintisiz desteklerin ardından, bu sübvansiyonların geleceği belirsizliğini koruyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan‘da elektrikli araba kullanımını teşvik etmek amacıyla yürürlüğe sokulan “Go Electric” adlı destek programı, kaynak yetersizliği nedeniyle sürdürülebilirliğini yitirmiş gibi görünüyor. Raporlara göre, programın fonlarından yapılan ödemelerde ciddi gecikmeler yaşanıyor.

2024 yılı için programın yenilenip yenilenmeyeceği ise net değil. Avrupa Birliği, fon sağlama konusunda ciddi sorunlar yaşarken; üye devletler, bu tür sübvansiyon programlarını aylar önce askıya almıştı. Bunun yanı sıra, iklim kriziyle mücadele için acil finansman ihtiyaçları diğer programların da dondurulmasına yol açıyor. Dolayısıyla, elektrikli otomobillere verilen sübvansiyonlar artık bir “lüks” olarak görülüyor.

Yunanistan Ulaştırma Bakanlığı, sübvansiyon programını sürdürme olasılığını değerlendiriyor; ancak kilit sorun, uygun fonu bulabilmek. Özellikle çevre için büyük önemi olan bu programın, mevcut miktarlardan daha düşük olsa bile, devam edebileceği konusunda umutlar azalıyor.

Sonuç olarak, genel kanı; Yunanistan‘daki ‘Elektrikle Hareket Etme’ programının ya tamamen sona ereceği ya da en iyi ihtimalle daha düşük miktarlarla devam edeceği yönünde.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...