Yeni Kimlik Kartı Platformu Bugün Faaliyete Geçti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni Kimlik Kartı Platformu Bugün Faaliyete Geçti

Yunanistan vatandaşları için yeni tip kimlik kartlarını alabilecekleri dijital platform id.gov.gr, 25 Eylül 2023 Pazartesi tarihi itibariyle hizmete açıldı.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Ortak Bakanlar Kararıyla Onay

Dijital Yönetişim Bakanı Dimitris Papastergiou ve Vatandaşı Koruma Bakanı Yannis Economou’un Ortak Bakanlar Kararı (Hükümet Gazetesi: B’5619) ile platform faaliyete geçirildi.

Randevu Sistemi ve Erişim Bilgileri

26 Eylül 2023 tarihi itibarıyla vatandaşlar, platform üzerinden yeni kimlik kartları için ya da varolan kimlik kartlarının süresinin dolması, yıpranması veya veri değişiklikleri için dijital olarak randevu alabilecekler. Platforma giriş için vatandaşlar, Taxisnet kodları ile erişim sağlayabilecekler.

Dijital Yönetişimde Yeni Adım

Açıklanan bilgileri göre yeni kimlik kartından çıkarmak isteyenler özel id.gov.gr üzerinden özel platforma girecek ve yeni kimlik kartı için başvuruda bulunduktan sonra kişinin cep telefonuna randevuyu teyit eden bir SMS alacak. Bundan 7-10 gün sonra ise kartın teslim alındığına dair sms ile tekrar bilgilendirilecek.

Kredi kartı büyüklüğünde olacak yeni kimliklerin çıkarılma maliyetinin 10 evro olacağı, elektronik olarak ödeneceği ve kimliklerin geçerlilik süresinin 10 yıl olacağı kaydedildi.

Ek ücret kimler ödeyecek?

Yeni kimlik kartı için iki kat ödeme yapacağımız durumlar olacak ve bu, başvuru sahibinin önceki kartının kaybolması veya hasar görmesi nedeniyle bir kimlik kartı düzenlendiği durumlarla ilgili olacak ve bugün olduğu gibi 9 euroluk ek bir elektronik devlet ücreti ödenecek.

Hangi veriler dahil edilecek

Yeni dijital kimlik kartları ad, soyad, doğum tarihi, doğum yeri, uyruk ve kimlik numarası gibi kimlik bilgilerini içerecek.

Daha ayrıntılı olarak, ön yüzünde kimlik numarası, vatandaşın fotoğrafı, soyadı, adı, cinsiyeti, uyruğu, doğum tarihi, düzenlenme tarihi, son kullanma tarihi, düzenleyen makam, Kart-CAN erişim numarası ve sahibinin imzası yer alırken, arka yüzünde ise baba adı, anne adı, doğum yeri, kan grubu ve boy uzunluğu ve sonunda mekanik bir tanımlama bölgesi bulunacak.

Veriliş noktaları

Yunanistan genelinde yeni kimlik kartlarının (taftotita) verileceği 367 nokta olacak ve 60 seyyar kiosk kurulacak.

60 seyyar kiosk, mahkumları, yatan hastaları, yaşlıları ve ciddi erişim sorunları olan engellilere hizmet edecek.

Ağustos 2026’ya kadar eski kimlik kartları geçerli olacak

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Yannis İkonomu’ya göre eski kimlik kartlarının geçerliliği Ağustos 2026’dan itibaren sona erecek ve bundan sonra sadece yeni tip kimlik kartları geçerli olacak.


”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...