Yeni Market Pass İçin İlk Ödeme Ne Zaman? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni Market Pass İçin İlk Ödeme Ne Zaman?

Atina, Yunanistan – Yeni Market Pass yardım programının ilk ödemeleri için geri sayım başladı. İlk ödemelerin cuma günü yapılması bekleniyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Önümüzdeki Cuma günü yapılması planlanan ilk ödemeler öncesinde, bugün Market Pass başvuruları için son tarih. 

Tek kişilik bir hane için aylık yardım miktarı 22 evro, her ilave üye için ise 10 evro olarak belirlendi. Maksimum yardım miktarı aylık 100 evro’ya kadar çıkabiliyor. Eğer yararlanıcılar dijital kartı kullanmayı tercih ederlerse, bu tutarı yalnızca belirli mağazalarda  (süper marketler, kasaplar, fırınlar, mini marketler, vb.) harcayabilecekler. 31 Aralık 2023’e kadar kullanılmayan bakiye devlete iade edilecek.

Sel ve yangın felaketinden etkilenen bölgeler için ise özel bir uygulama söz konusu. Kasım-Aralık dönemi için Market Pass miktarı iki katına çıkacak. Bu kapsamda 280.000 hane otomatik olarak hak sahibi olacak. Toplamda 35 milyon evro ya da aile başına 125 evro dağıtılacak. Ön ödemeli kartı tercih edenler için bu iki ay için ödeme miktarı 88 evro’dan 400 evro’ya kadar çıkabilecek. Eğer banka hesabı tercih edilirse, yardım miktarı %20 azaltılacak ve aylık 71 ila 360 evro arasında olacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...