AB’den ayrılan İngiltere, domuz kesecek kasap bulamıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB’den ayrılan İngiltere, domuz kesecek kasap bulamıyor

Avrupa Birliği’nden ayrılan İngiltere şoför krizi derken şimdi de kasap krizi yaşıyor. Ülkede AB vatandaşı emekçilerin çoğu ülkelerine geri dönünce, İngilizler domuz kesecek kasap bile bulamıyor.

Tır şoförleri gibi İngiltere’deki domuz çiftliklerinde çalışan çok sayıda yabancı kökenli kasap da Covid-19 sırasında geçinebilmek için ülkesine dönmüş, o sırada Brexit gerçekleşince de İngiltere’ye geri gelememişti.

Şimdi bu nedenle ülkedeki domuz mezbahalarında ciddi bir insan açığı oluştu. İngiltere Ulusal Domuz Derneği’nden yapılan açıklamaya göre şimdiye kadar kesilmiş olması gereken 120 bin domuz kasap olmadığı için hala hayatta ve sayıları artmaya devam ediyor. Domuzların beslenme ve bakım maliyetleri de sürekli artıyor.

Çevre Bakanı George Eustice, gazetecilere verdiği demeçte çiftçilerin geçim kaynaklarını riske atan ve hayvan refahı sorunlarına neden olan bu sorunu geçici vizelerle çözeceklerini söyledi.

Eustice , “Yapacağımız şey, mezbahalardaki kasapların ve domuzlarla uğraşan et işleyicilerinin ‘Mevsimlik İşçi Programı’ kapsamında altı aya kadar geçici olarak ülkeye girmesine izin vermek. Bu, şu anda çiftliklerde sahip olduğumuz domuz birikimiyle başa çıkmamıza yardımcı olacak” dedi.

Eustice, biriken domuzları öldürmek ve parçalamak için ilk aşamada acil olarak yaklaşık 800 kasabın gerekli olacağını söyledi ve mezbahaların et depolamasına da yardımcı olacaklarını duyurdu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB'den Zorla Çalıştırılan İşçiler Tarafından Üretilen Ürünleri Almama Kararı

Avrupa Birliği (AB), zorla işçi çalıştırma üzerine kurulu iş modellerine karşı mücadelede kapsamında önemli bir karar aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İngiltere Kralı 3. Charles Kansere Yakalandı

İngiltere Kralı 3. Charles’ın, prostat büyümesi nedeniyle tedavi gördüğü sırada yapılan testlerde, kansere yakalandığı tespit edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina ile Londra Arasında Tarihi Eser Krizi: Başbakanların Görüşmesi İptal Edildi

Yunanistan ve Birleşik Krallık arasında, Osmanlı döneminde İngiltere’ye taşınan Elgin Mermerleri nedeniyle diplomatik kriz yaşanıyor.
Devamını oku...