Gümülcine’de Yaşlı Kadının Mücevher, Para ve Altınlarını Çaldılar  - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de Yaşlı Kadının Mücevher, Para ve Altınlarını Çaldılar 

Gümülcineli 85 yaşındaki yaşlı kadın dolandırıcılar tarafından kandırılarak ve çeşitli hilelerle toplam 1.000 evro, altın lira ve mücevherlerini çaldırdı. 

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan’ın farklı bölgelerinde gerçekleşen bir dizi dolandırıcılık olayı sonucunda toplamda 1,000 evro, pound ve mücevherler çalındı. Dolandırıcılar, özellikle yaşlı insanları telefonla arayarak kendilerini polis memuru veya hastane doktoru olarak tanıtarak, acil cerrahi müdahale gerektiği bahanesiyle para ve değerli eşyalar talep ediyorlar. Bu olaylar ülke çapında boyut kazand

Kavala Emniyet Müdürlüğü polis memurları, Kavala, Gümülcine, Katerini, Lamia, Volos ve Trikala bölgelerinde yaşlı sakinlerin zararına işlenen 8 dolandırıcılık vakasını tespit etti. İncelenen davalarda, dolandırıcıların belirli bir metodoloji izleyerek suç örgütü kurduğu ve yaşlı insanları yanlış bilgilendirerek yasadışı maddi kazanç elde etmeye çalıştıkları anlaşıldı.

Dolandırıcılar, mağdurları telefonla arayarak aile üyelerinin trafik kazasına karıştığı ve acil yardıma ihtiyaçları olduğu yalanını söylüyorlardı. Mağdurları ikna etmeyi başardıktan sonra, biri özel bir araçla mağdurların evlerine ya da belirlenmiş bir noktaya giderek anlaşmaya varılan ödemeleri alıyordu.

Son olarak, Kavala Emniyet Müdürlüğü, Promahona Sınır Geçiş Noktası’nda, aynı aracı kullanan yabancı bir faili tespit etti ve ilgili tutuklama emri uyarınca dolandırıcılık suçundan tutuklandı. Bugüne kadar yapılan soruşturmada, suç ortaklarının aranmaya devam ettiği ve dolandırıcılık eylemlerinden toplam 81,050 evro tutarında para ve değerli eşya elde ettikleri tespit edildi.

Kavala Emniyet Müdürlüğü, suç ortaklarının kimliklerini belirlemek ve benzer suçların işlenmesine olan olası katılımlarını doğrulamak için soruşturmayı sürdürüyor. Dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olunması ve benzer taktiklere karşı dikkatli olunması önemle vurgulanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop'ta Vatandaş Dolandırıcılığa Kurban Gitti: 7.000 Evro Kayıp

Batı Trakya’da Rodop ili bir dolandırıcılık vakasına daha sahne oldu. Yurttaş 7 bin evrosunu kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...