Yunanistan Merkez Bankası Başkanı: Bankalar daha olumsuz bir ortama hazırlanmalı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Merkez Bankası Başkanı: Bankalar daha olumsuz bir ortama hazırlanmalı

Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Yannis Sturnaras, bankaların para politikasının sıkılaştırılması nedeniyle daha olumsuz bir bankacılık ve makroekonomik ortama hazırlanmaları konusunda uyardı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Sturnaras, EUROFI 2023 Üst Düzey Seminerinde yaptığı konuşmada, ECB’nin temel faiz oranlarını artırması ve bilançosunu küçültmesinin ticari bankaların karlılığı üzerinde olumlu bir etki yarattığını söyledi. Ancak, mevduat faizlerindeki kademeli artış, para piyasalarındaki fonlama maliyetinin yükselmesi ve kredi talebindeki düşüş nedeniyle bu durumun devam etmesinin beklenmediğini açıkladı.

Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Sturnaras, “Sonuç olarak, ticari bankaların sıkılaşan para politikası nedeniyle daha olumsuz bir bankacılık ve makroekonomik ortama hazırlanmaları gerekiyor” dedi.

Bankacılık dışı finans sektörü hakkında da konuşan Sturnaras, son yıllardaki çoklu çalkantılara rağmen genel olarak iyi tepki verdiğini savundu. Ancak, yüksek faiz oranları, düşük ekonomik büyüme ve finansal varlıkların yüksek değerlemeleri gibi faktörlerin bankaların bankacılık dışı finans sektörüne çeşitli şekillerde maruz kalması nedeniyle endişe verici olduğunu söyledi.

Sturnaras, “Maliye politikası da daha fazla destek gerektirebilir” dedi. “Ekonomik büyümeyi desteklemek ve yüksek enflasyonu düşürmek için mali harcamalarda bir artış gerekebilir” diye ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Kart Dolandırıcılıklarında Büyük Artış

2023 yılında Yunanistan’da ödeme kartı işlemlerinin toplam değeri 100 milyar Evro’yu aşarken, bu artış dolandırıcılık olaylarında da büyük bir patlamaya neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...