Eyalet Meclisi için ANTARSYA 'Başkaldırı' listesi: Bize oy verin, tepkinizi gösterin - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eyalet Meclisi için ANTARSYA ‘Başkaldırı’ listesi: Bize oy verin, tepkinizi gösterin

Yunanistan’da Eyalet Meclisi seçimlerine sayılı günler kaldı. ANTARSYA‘nın Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti Başkan Adayı Theodoros Perentidis açıklamalarda bulundu.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Doğu Makedonya – Trakya’da Başkaldırı (Antarsia stin AMTH) listesi lideri, böylece eyalet meclisinde ve dolayısıyla alınacak kararlarda daha önemli bir role sahip olacaklarını söyledi.

Perentidis, “Eyalet meclisine daha güçlü bir şekilde girmeyi istiyoruz, halkımızın ve bölge sakinlerimizin taleplerinin yanında olmayı arzu ediyoruz” diye konuştu.

“Toplumun her kesiminden emekçi insanların, öğretmenlerin, çiftçilerin, sporcuların, sağlık çalışanlarının ve daha pekçok meslek grubundan insanların yer aldığı oy pusulalarımız var” diyen Perentidis, hedefinin diyaloğu sosyal ve politik düzeye geri getirmek olduğunu, kendilerinin buna çok iyi hazırlandığını ifade etti.

“Bugüne kadar uygulanan politikalar test edildi ve artık sınırlarına ulaştı” diyen Perentidis, Dadia ormanının yok edilmesine ve altyapının onarılması için sınırlı mali olanaklara kapsamlı bir şekilde değindi.

Yerel sorunları çözerek vatandaşların haklarını savunan daha güçlü ve daha iddialı bir bölge meclisi öneren “Antarsia stin AMTH” lideri, “Eyalet meclisinin siyasi rolünü sürekli sınırlamak mümkün değil. Başka bir siyasi yöne, inisiyatife ve tercihe ihtiyaç var” dedi.

Yeni seçim kanununa göre birinci listeye meclis üyelerinin %60’ıyla yönetme alanı tanıdığı için küçük partilere haksızlık edildiğini vurgularken, Eyalet Başkan Adayı, kendi listelerini “Masa altında anlaşmaları teşvik eden algıları kırmak için bölge meclisi içinde makul bir ses” olarak tanımlayarak destek istedi.

Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Meclisi seçimlerine gazeteci Mustafa Çolakali ANTARSYA’nın listesinden Rodop ili Meclis üyesi aday olarak katılıyor. Çolak, yurttaşların bölgeyi yönetemeyen eyalet yöneticilerine tepkisini gösterme zamanının geldiğini vurguluyor.

Mustafa Çolakali sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sloganımız net: Yaşadığımız gibi oy veriyoruz, mücadele ettiğimiz gibi oy veriyoruz, BAŞKALDIRIYORUZ (ANTARSYA, başkaldırı, isyan demek). Şimdi tüm bu mücadelelerde yaptığımızı sandıkta yapma zamanı, ANTARSYA’ya oy verme zamanı. Çünkü ANTARSYA’ya verilen oy, boşa gitmeyen tek oydur. Başkaldıralım ve ANTARSYA’yı Eyalet Meclis’inde güçlü temsil edelim.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...