Kağıt evrolar yerine dijital evro mu geliyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kağıt evrolar yerine dijital evro mu geliyor?

Avrupa Merkez Bankası ‘dijital evro’ projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

‘Dijital evro’ halihazırda kullanılan evro banknot ve madeni paraların elektronik versiyonu olacak. Euro gibi resmi bir para olarak kabul edilecek ve garantörlüğünü Avrupa Merkez Bankası üstlenecek.

Dijital evro ile ilk defa bireyler Avrupa Merkez Bankası’nda doğrudan hesap açabilecek. Bundaki amaç dijital euro hesapları özel bankalardan daha güvenli bir sistemde tutmak. Çünkü özel bankaların iflası söz konusu olduğunda ya da herhangi bir hırsızlık durumunda dijital hesapların kaybolma ya da çalınma riski bulunuyor.

Dijital evrolar tıpkı klasik banknotlarda olduğu gibi bankacılık sistemi dışında dijital cüzdanlarda tutulabilecek. Avrupa Merkez Bankası’nın yayınladığı dijital para raporuna göre bu saydede bireyler günlük harcamalarını da dijital evrolarla ‘hızlı ve güvenilir’ bir şekilde yapabilecek.

Avrupa Merkez Bankası, dijital evroların klasik paraları tamamlayıcı özellikte olacağını ve onların yerini almayacağını vurguluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evro Bölgesi'nde Yeni Bir Borç Krizi Uyarısı Geldi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Louis de Guintos, 13 Kasım Pazartesi günü Frankfurt’ta yaptığı konuşmada, Evro Bölgesi’nde yüksek faiz oranları ve artan bütçe açıkları nedeniyle yeni bir borç krizi riskine dikkat çekti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni Market Pass İçin İlk Ödeme Ne Zaman?

Atina, Yunanistan – Yeni Market Pass yardım programının ilk ödemeleri için geri sayım başladı. İlk ödemelerin cuma günü yapılması bekleniyor.
Devamını oku...
Yaşam

Tüm zamanların en zengin adamı kimdi?

Ne Elon Musk, ne Bernard Arnault. Şu anda dünyanın en zengin iki insanının serveti birleştiğinde, Mansa Musa’nın anlatılmamış servetine zar zor yetişiyor.
Devamını oku...