Batı Trakya'da külçe altın vaadiyle 95 bin evro dolandırdılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da külçe altın vaadiyle 95 bin evro dolandırdılar

Batı Trakya’nın Dedeağaç kentinde bir altın külçeleri ve değerli taşlar alacağını sanan kadın tam 95 bin evro dolandırıldı.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Dedeağaç‘ta bir kadın, altın külçeleri ve değerli taşlar içeren bir paket gönderileceği vaadiyle dolandırıldı. Failler, farklı bahaneler kullanarak kadından 95.000 evro aldı.

Dedeağaç Emniyet Amirliği’ne yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, iki yabancı şahıs tutuklandı. Faillerin, suç ortaklarının yardımıyla, çeşitli bahaneler kullanarak 95.000 evroyu almayı başardıkları tespit edildi.

Dolandırıcılık nasıl gerçekleşti?

Mağdur kadın, yurtdışında ikamet eden bir askeri doktor gibi davranan bir kişiyle telefon görüşmeleri yaptı. Doktor, kadına altın külçeleri ve değerli taşlar içeren bir paket göndereceğini söyledi. Paketin teslimi için bekleyen kadın, çeşitli sorunları çözmek bahanesiyle para isteyen dolandırıcıya kandı. Fail kişi kadından üç banka hesabına 22.000 evro tutarında para yatırmasını istedi.

Akabinde, söz konusu paketi arkadaşından teslim alacak olan bir kurye şirketinin şoförü gibi davranan kimliği belirsiz bir faille mağdurun çevrimiçi uygulamalar aracılığıyla kurduğu iletişimde, paketin gümrük işlemleri için çeşitli bahaneler kullanarak, 73.000 evro tutarındaki meblağı kademeli olarak dört hesaba aktarmaya ikna etti.

Failler yakalandı

Olayın şikayet edilmesinin ardından, polis tarafından koordineli bir operasyon düzenlendi. Aynı bahaneyle (kolinin gümrükten çekilmesi) mağdur tarafından bir miktar paranın yeniden ödenmesi için önceden ayarlanmış bir randevu alındı. Parayı almak için evinin yakınında bekleyen yabancı dolandırıcı tutuklandı.

Kısa bir süre sonra Kongo makamları tarafından düzenlenmiş sahte bir pasaport ve Belçika makamları tarafından düzenlenmiş sahte bir oturma izni bulunduran ve polise gösteren ikinci bir yabancı fail – suç ortağı – tespit edildi ve tutuklandı.

Faillerin üzerinde sahte belgeler bulundu

Faillerin üzerinde yukarıda bahsi geçen sahte belgeler, bir miktar para ve cep telefonları bulunarak el konuldu. Gözaltına alınanlar Dedeağaç Savcılığına sevk edilirken, ön soruşturma Dedeağaç Emniyet Amirliği tarafından yürütülmektedir.

Polis uyarıyor

Polis, vatandaşları bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yabancılardan gelen hediye veya paket tekliflerine karşı temkinli olunması ve kişisel bilgilerin paylaşılmaması tavsiye edildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...