Kavala’da gömülü 4 milyon evro’yu polisler nasıl buldu? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kavala’da gömülü 4 milyon evro’yu polisler nasıl buldu?

polis 55

Kavala’da polis 4,2 milyon evro’luk soyguna imza atan failleri yakalamayı ve çaldıkları paranın büyük bir bölümünü bulmayı başardı.

Azınlıkça’nın aktardığına göre Ocak ayında yüzlerinde Kostasa Karamanlis ile Yorgo Papandreu’nun maskeleri bulunan hırsızlar, güvenlik (security) şirketi sahibinin evine girmiş, 5 yaşındaki çocuğunu kaçırdıkları bahanesiyle zengin iş insanından çocuğunu serbest bırakmaları için paralarını vermesini istemişti.

Bunun üzerine evde kasada bulunan 4,2 milyon evro’yu çalan hırsızlar kayıplara karışırken, gerçekte iş insanının çocuğunun kaçırılmadığı ortaya çıkmıştı.

Polis aylar süren incelemeler sonrası üç faili yakalamayı başardı.

Faillerin oto tamircisi, oto tamircisinin oğlu ve güvenlik şirketinin eski sahibinin olduğu belirlendi.

Oto tamircisini müşteri kılığında aylardır ziyaret eden polis ekiplerinin, oto tamircisinin aynı zamanda sağdıcı olan güvenlik şirketinin eski patronunun tamirhaneye sıkça gittiğini belirledi.

Çalışma ve incelemelerini tamamlayan polis ekipleri geçen hafta zanlıları sorguya çekince, failler suçu kabul etti ve paraları sakladıkları yeri polise gösterdi.

Tamirhanede yapılan kazı ve faillerin evlerinde yapılan aramalar sonrası polis 3 milyon 395 bin 395 evro’yu bulmayı başardı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.