Atina'da mafya hesaplaşması mı? 6 Türk hayatını kaybetti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina’da mafya hesaplaşması mı? 6 Türk hayatını kaybetti

Yunanistan‘ın başkenti Atina‘da gerçekleşen silahlı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti. Öldürlenlerin Türk olduğu öne sürüldü.

Yunanistan‘ın başkenti Atina’nın Artemida banliyösünde dün akşam saat 18.00 saatlerinde meydana gelen şiddetli silahlı saldırıda altı kişi yaşamını yitirdi. Saldırının ardından polis, olay yerinde onlarca mermi kovanı buldu.

Polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin araçla kaçtığı bilgisi üzerine geniş çaplı bir operasyon başlattı. Şu an için Attika Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ön soruşturma devam ediyor.

Atina basınında çıkan haberlere göre, bu saldırının bir “mafya hesaplaşması” sonucu gerçekleştiği düşünülmektedir. Saldırıda hayatını kaybeden altı kişinin Türk vatandaşı olduğu ve bir kısmının hem Türk hem de Fransız pasaportuna sahip olduğu iddia ediliyor.

Polis kaynakları, saldırının gerçekleştiği araçta herhangi bir silah ya da uyuşturucu madde bulunmadığını belirtmekte. Ancak faillerin seri atış yapabilen bir Glock marka tabanca kullandığı tahmin ediliyor. Saldırıda iki araba ve bir motosiklet kullanıldığı kaydedilirken kullanılan aracın sahte alman plakalı olduğu belirlendi.

Ölen altı kişiden biri, ülkeye yasadışı yollarla giriş yapmaktan tutuklanmıştı ve bu nedenle polis soruşturmasını derinleştitiyor.

Saldırının ardından bir diğer dikkat çekici unsur ise olay yerindeki görüntüler. Soruşturma, Artemida banliyösündeki Airbnb tipi evlerin de içinde bulunduğu bölgeyi de kapsıyor.

Polis kaynakları, saldırganların kullandığı silahlardan birinin Glock marka olduğunu ve bu tabancanın seri atış yapabilmesi için modifiye edildiğini belirtmekte. Olay yerinde toplam 55 mermi kovanı ve iki fişek bulundu.

Yetkililer saldırıyla ilgili detayların, soruşturma devam ettikçe ortaya çıkacağını belirtiyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...