PASOK genel merkezine silahlı saldırı düzenlendi - Azınlıkça
Uncategorized

PASOK genel merkezine silahlı saldırı düzenlendi

PASOK genel merkezine silahlı saldırı düzenlendi

PASOK Partisi merkez binalarına dün sabah düzenlenen silahlı saldırı Yunan polisini alarma geçirdi.

Kimliği belirsiz kişi veya kişiler dün sabah 06.18 sularında vardiya değiştiren PASOK Partisini koruyan çevik kuvvet ekiplerine (MAT) terör saldırısı düzenledi. Saldırı sırasında bir polis memuru karın bölgesinden hafif yara alarak hastaneye kaldırıldı.

Kalaşnikof tipi silahlarla gerçekleştirilen saldırı sırasında MAT ekibinin bulunduğu otobüse iki kurşun saplanırken, bir kurşunun da PASOK Partisi’ni barındıran binaya isabet etti.

Gennimata: Cani terör saldırına maruz kaldık

PASOK Partisi Genel Başkanı Fofi Gennimata konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bugün cani bir terör saldırına maruz kaldık. Saldırı, PASOK ofislerini koruyan polisleri ve demokrasinin bir kurumu olarak bizzat partimizi hedef almıştır” dedi ve yaralanan polis memurunu ziyaret ettiğini dile getirdi.

Açıklamalarının devamında ise iktidarı hedef alan Gennimata “Polise yapılan saldırı hepimizi ilgilendiriyor. Failler, Eksarhia erişilmezliğinden istifade ederek kimse tarafından rahatsız edilmeden harekete geçti ve olay mahallinden ayrıldı. Eksarhia’daki durum hükümetin tolerans göstermesiyle kötüleşiyor. Bu durum her şeyden önce ilk olarak bölge sakinlerinin güvenliğini hedef alıyor. Bugün bilinen ve Başbakana da ilettiğimiz siyasi sorumluluklarda takılıp kalmayacağız” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.