Yunanistan’a neler oluyor? Mafya ve çeteler savaşında 14 ölü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’a neler oluyor? Mafya ve çeteler savaşında 14 ölü

Yunanistan’da bir aydan kısa bir sürede 4 silahlı saldırı gerçekleşmesi ve 4 kişinin yaşamını yitirmesi vatandaşları tedirgin etti.

Bu mafya saldırılarının gece hayatı ve yeraltı dünyasının çeşitli çeteleri arasında bir tür hesaplaşma olarak görülürken, yapılan saldırılar istenmeyen bazı kişileri ‘aradan çıkarma’ olarak da yorumlanıyor.

2007 yılından bu yana aralıklı olarak gerçekleştirilen benzer saldırılarda toplamda 14 kişi yaşamını yitirmiş durumda.

Hatırlanacağı üzere 7 Mayıs günü Zakinthos adasında yüzü maskeli iki adam kalaşnikoflarla, 54 yaşındaki bir işadamını katletmiş, olay yerinde 28 mermi kovanı bulunmuştu.

54 yaşındaki adamın eşinin de yaklaşık bir yıl önce adama düzenlenen saldırıda katledildiği vurgulanırken, kendisinin de geçmişte uyuşturucu ve kadın ticaretinden yargılandığı ve 4 yıl hapis yattığı belirtilmişti.

Olayın üzerinden çok geçmeden 15 Mayıs Cumartesi akşamı Atina’nın Metamorfosi bölgesinde bir kantin önünde yine mafya usulü bir saldırıyla ‘Kefalas’ lakaplı M.K. isimli 58 yaşında bir eski boksör öldürüldü.

Kantin önünde motosikletiyle duran M.K., kantinciyle konuşurken motosiklet üzerinde iki kişi kendisine yaklaşmış, göğsüne ve boyuna 3 el ateş ederek katletmişti.

58 yaşındaki adamın vurulduğu yerin hemen yanında insanların yemek yiyip kahve içiyor olması katilleri zerre etkilememişti.

30 Mayıs Pazar akşamına gelindiğinde ise, akşamüzeri 18:00 sularında Atina’nın Sepolia bölgesinde silahlı bir kişi, kafeteryaya girip 34 yaşındaki arnavutluk kökenli adamın kafasına 8 kurşun sıktı.

Kurbanın eskiden bir Arnavut mafya yapılanmasının üyesi olduğu, 2007 yılında yapılanmanın ikiye bölündüğü ve bu cinayetin ona dayalı bir hesaplaşma olduğundan şüpheleniliyor.

Bu cinayetin üzerinden 24 saat bile geçmeden, 31 Mayıs Pazartesi sabahı Vari bölgesinde Tasos Berdesis isimli eski boksör, kafasına kurşun sıkılarak katledildi.

Bir dönemler boks şampiyonu da olan kurbanın, bundan birkaç yıl önce Survival Secret isimli hayatta kalma yarışmasını da kazandığı vurgulanıyor.

Bu cinayete de boksörün son zamanlarda gece aleminde açtığı çeşitli ‘savaşların’ sebep olduğu kaydediliyor.

Netice itibariyle mafya çeteleri arasındaki iç hesaplaşmalar sürmeye, vatandaşlar tedirgin olmaya devam ederken, polis ise katilleri ele geçirmeyi bir türlü başaramıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...