Yunanistan'da Toplam 10 Ölü 4 Kayıp - İnsanlar Açlık ve Susuzlukla Mücadele Ediyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Toplam 10 Ölü 4 Kayıp – İnsanlar Açlık ve Susuzlukla Mücadele Ediyor

Yunanistan‘da Daniel fırtınası ve sel felaketi nedeniyle şu ana kadar en az 10 kişi öldü. Ülkede yangınların ardından gelen sel felaketleri nedeniyle bir aydır felaket üstüne felaket yaşanıyor.

Yunanistan, son dönemde yaşanan kötü hava koşulları nedeniyle büyük bir felaketle karşı karşıya. “Daniel” adı verilen şiddetli hava olayları, Teselya bölgesi başta olmak üzere ülkenin birçok yerinde hayatları alt üst etti ve en az on kişinin ölümüne neden oldu.

Fırtına, sel ve kötü hava hava koşulları nihayet azaldı, ancak şu an tam sayısı belirlenemeyen birçok kişinin mahsur kaldığı veya kayıp olduğu bildirilen bölgelerde kurtarma operasyonları hızla devam ediyor. Özellikle Teselya ovası, çamur ve su altında kalan alanlardan çıkacak olanların kurtarılması için büyük bir endişe kaynağı haline geldi.

Yetkililer ve Pinios Nehri çevresindeki sakinler, sürekli alarm durumunda bulunuyorlar. 112 acil hattından sürekli tekrarlanan mesajlar ve kesintisiz tahliye ve kurtarma operasyonları, bölge halkının güvende olabilmesi için devam ediyor.

Ülke genelinde yaşanan bu felaket, Yunanistan’ın birçok yerinde insanların yaşamını olumsuz etkiliyor. Güvenlik güçleri ve sivil toplum kuruluşları, felaketzedelerin yardımına koşarken, halk da dayanışma içinde acıların üstesinden gelmeye çalışıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...