Georgiadis: Dördüncü dalga gelirse bittik! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Georgiadis: Dördüncü dalga gelirse bittik!

Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis, eğer istenilen koronavirüse karşı bağışıklık duvarı örülemezse, kış aylarının ülke için felaket olacağını belirtti.

‘Her şey çok basit. Eğer istediğimiz bağışıklık duvarını öremezsek, kış aylarında dördüncü dalga gelecek ve bu ülke için felaket olacak’ diyen Bakan, ‘üstelik tam da krizden çıkarken ve önümüzde parlak bir gelecek varken, bazılarının kendi kafalarına göre fikirleri var diye ülkenin felakete, işletmelerin kapanmaya, insanların işsizliğe sürüklemesi akıl alır gibi değil’ dedi.

Hükümetin aşı vurdurmayanların işten çıkarılması yönünde herhangi bir yasal düzenleme getirmesinin söz konusu olmadığını belirten Georgiadis, ‘fakat mevcut bir yasa var, işletmeyi riske atan çalışanın işten çıkarılmasını öngörüyor’ ifadelerini kullandı.

Bakan, uzmanların kış aylarına kadar bağışıklık oranının yüzde 75-80 arası olması gerektiğini söylediklerini belirtirken, aksi halde yeniden kapanmaya gerek kalabileceği tehlikesini anımsattı.

Aşı vurdurmanın bireysel değil, aynı zamanda ulusal ve toplumsal bir mesele olduğunu vurgulayan Georgiadis, insanları korkularını yenmeye davet etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...