Atina'da Dostluk Konseri: Zülfü Livaneli ve Maria Faranduri - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina’da dostluk konseri: Zülfü Livaneli ve Maria Faranduri

Yunanistan‘ın başkenti Atina‘da, ünlü sanatçılar Zülfü Livaneli ve Maria Faranduri, 7 Eylül 2023 akşamı birlikte sahne aldılar.

Atina Akropolisi’nin yanındaki antik Herodes Atticus Odeonu’nda düzenlenen konserde, Zülfü Livaneli ve Faranduri’ye ses sanatçıları Görkem Ezgi Yıldırım ve Tevfik Rodos ile Türk ve Yunan sanatçılardan oluşan orkestra eşlik ettiler.

Livaneli, konserde yaptığı konuşmada, Faranduri ile 40 yıllık dostluğa sahip olduklarını belirterek, “Maria, benim için hem bir dost hem de bir kardeştir. Onunla birlikte sahne almak her zaman benim için büyük bir mutluluktur.” dedi.

Livaneli, Eylül 2021’de hayatını kaybeden dünyaca ünlü Yunan sanatçı Mikis Theodorakis ile aralarındaki dostluğa da atıfta bulunarak, “Theodorakis, her zaman bizim dostluğumuzun bir simgesi olmuştur. Bu gece burada olmayı çok isterdi.” diye konuştu.

Konseri izleyenler arasında, eski Türkiye Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile birlikte Türk-Yunan yakınlaşmasının mimarlarından kabul edilen eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu da yer aldılar.

Gecede, hem Türkiye hem de Yunanistan‘da yaşanan afetlerde hayatını kaybedenler için eserler seslendirildi. Livaneli, “Bu afetlerde iki halk birbirimize dayanışma gösteriyoruz. Dostluğumuzu her daim sürdürmeliyiz.” dedi.

Konserde, yağmur nedeniyle orkestra üyelerinin sahneyi terk etmek zorunda kaldığı bir an yaşandı. Ancak Zülfü Livaneli, Faranduri, Yıldırım ve Rodos’a bağlamasıyla Erdem Şimşek’in eşlik etmesi sayesinde konser aralıksız devam etti.

Konserde, çok sayıda ortak şarkı Türkçe ve Yunanca seslendirildi. Türk ve Yunan sanatçılar, konser boyunca dostluk mesajları verdiler ve Türk-Yunan yakınlaşması temennsinde bulundular.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...