Papandreu ve Livaneli'ye 'Barış ve Dostluk' ödülü verildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Papandreu ve Livaneli’ye ‘Barış ve Dostluk’ ödülü verildi

Eski başbakan Yorgo Papandreu Türk-Yunan dostluğuna katkılarından dolayı Türkiye’de ödül aldı. Çankaya Barış ve Dostluk ödülleri Papandreou ve Livaneli’ye verildi.

Yunanistan’ın eski başbakanlarından Yorgo Papandreu, müzisyen Zülfü Livaneli ile birlikte, Ankara’da düzenlenen törenle Çankaya Uluslararası Barış ve Dostluk ödülü aldı.

Ankara Çankaya Belediyesi’nin bu yıl 1’incisini düzenlediği Uluslararası Dostluk ve Barış Ödülleri, eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreou ve Zülfü Livaneli’nin oldu.

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katılırken jüri tarafından “Uluslararası Dostluk ve Barış Ödülü”ne layık görülen eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile müzisyen ve yazar Zülfü Livaneli’ye ödüllerini Kılıçdaroğlu ile Akşener verdiler.

Ödülü alan Papandreu, kendisinin bu ödüle layık görülmesinden dolayı teşekkür ederek büyük bir onur olduğunu söyledi.

Zülfü Livaneli ise jüri üyelerine teşekkür ederek, “Çok güzel, anlamlı bir ödül oldu. Hele hele dost yüzler görmek, ihtiyacımız olan bir dönemde bizi sevindiriyor” dedi. Eğer yaşasaydı bu ödülü eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem’in alacağını söyleyen Livaneli, bu yüzden ödülünü onun için aldığını belirtti.

Öte yandan Papandreu Ankara ziyareti esnasında parti liderleri ve temsilcileriyle parti merkezlerine giderek nezaket temaslarında bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

75 Yunan İşinsanından İstanbul'a Ziyaret

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın Ekonomi Diplomasisinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis, 75 Yunan işinsanı ile birlikte İstanbul’a önemli bir ziyaret gerçekleştiriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türk-Yunan Diplomatik Görüşme Takvimi Belirlendi

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk-Yunan diplomatik ilişkilerinde yeni bir döneme giriliyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Frangoyannis: Kipi-İpsala sınırında yeni köprü inşaatı 2024’te başlıyor - Bakan neler söyledi?

Yunanistan Ekonomi Diplomasisinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis, Kipi-İpsala sınırında geçişleri kolaylaştıracak yeni bir köprünün inşaatına 2024’te başlanacağını açıkladı.
Devamını oku...