Yunanistan'da Akıl Almaz Suç: Miçotakis'in Açıklaması - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Pire limanında yaşananlar akıl alır gibi değil

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Pire limanında 36 yaşındaki Antonis Karyotis’in Blue Horizon gemisi mürettebatı tarafından denize itilmesi sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin açıklama yaptı.

Miçotakis, açıklamasında, “Bugün hepimiz gibi ben de bir insan kardeşimizin Pire limanında yaşadığı akıl almaz son karşısında tiksinti ve dehşet duyuyorum. Akıl buna dayanamaz, temel ahlak da buna tahammül edemez” dedi.

Miçotakis, olayın ardından başlatılan soruşturmanın titizlikle yürütüleceğini belirterek, “Adaletin ve devletin neyi soruşturup tespit edeceğine değinmeyeceğim. Ya da olayla ilgili olarak cezalandırılacak olan suçlu taraflara. Bunların hepsi gerçekleşecek. Ancak ne yazık ki bunlar şu anın ağırlığı için yeterli değil” diye konuştu.

Başbakan, olayın şok edici bir mesaj verdiğini belirterek, “Sorumsuzluk ve alaycılığın, küçümseme ve kayıtsızlığın bir kombinasyonu. Bu da nihayetinde şiddete dönüşüyor. Ve aniden, yan komşumuz olan bir çocuk kayboluyor” dedi.

Miçotakis, kurbanın ailesine başsağlığı dileyerek, “Herkes gibi ben de kurbanın ailesinin yanındayım. Ancak biliyorum ki hiçbir şey onu kolektif bir düşüncenin özrünü duymak için geri getiremez. Ancak onun kaybı bir tehlike, uyanış ve yükseliş sinyali olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Miçotakis, dün yaşanan utanç verici olayın istenen Yunanistan’ı yansıtmadığını belirterek, “Ve inanıyorum ki hiçbir Yunanlı bunu gerçekliğin aynasındaki görüntüsü olarak görmek istemez” dedi.

Başbakan, bu nedenle Antonis Karyotis’in anısına devlet görevini yapacağını belirterek, “Ancak herkes de oynaması gereken rolü sorumlulukla yerine getirsin. Onun etrafındakilerle dayanışma içinde olsun. Çünkü hayatı ve ülkeyi sevmek, insanları sevmek demektir” diye konuştu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Home » Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Pire limanında yaşananlar akıl alır gibi değil

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...