Özgür Ferhat'tan EFKA Borçlularına Sigorta Engeli Tepkisi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Özgür Ferhat’tan EFKA Borçlularına Sigorta Engeli Tepkisi

Yeni Sol Partisi Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, EFKA’ya (Sosyal Sigorta Kurumu) borcu bulunan vatandaşların sigorta haklarından mahrum bırakılmasını sert bir şekilde eleştirdi.

Meclis genel kurulunda Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları’na hitaben konuşan Ferhat, bu konuda yönelttiği sorulara yanıt talep etti.

Son dönemde, birçok vatandaşın küçük tutarlardaki borçları nedeniyle özel klinik ve tanı merkezlerinde sigortasız muamele gördüğüne ve bu nedenle yüksek maliyetlerle karşı karşıya kaldıklarına dikkat çeken milletvekili, özellikle çiftçiler, serbest meslek sahipleri ve bağımsız çalışanların artan sigorta primlerini ödemekte güçlük yaşadığını vurguladı.

Hükümetin, küçük borçlar sebebiyle binlerce vatandaşın sigortasız kalmasını önlemek için acil bir çözüm planlayıp planlamadığını soran Özgür Ferhat, ayrıca zor durumda olan serbest meslek sahipleri ve çiftçilere yönelik sürdürülebilir bir destek mekanizmasının hayata geçirilip geçirilmeyeceğine dair bilgi istedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ferhat: Haziran Sonundan İtibaren Elektriğe Yüzde Otuz Beş Zam!

Nea Aristera Partisi Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, “Haziran ayı sonundan itibaren elektriğe yüzde otuz beş zam geleceğini ve nasıl bir iş ise ülkenin ekonomisinin meteorolojiye göre değiştiğini” söyledi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Şubat Ayı Emekli Maaşları Erken Ödenecek

e-EFKA Yönetim Kurulu, Şubat 2024 emekli maaşlarının, Ocak 2024 ödemelerine göre bir gün önce yapılacağını açıkladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Elektrik Faturalarındaki Yeni Düzenlemeler Hakkında Özgür Ferhat'tan Açıklama

Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, elektrik faturalarındaki yeni ödeme paketleriyle ilgili vatandaşlar arasında oluşan kafa karışıklığını gidermek amacıyla önemli bir açıklamada bulundu.
Devamını oku...