Batı Trakya’da Yangınlar Devam Ediyor: Evros’ta durum kötü - 31.8.2023 - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Yangınlar Devam Ediyor: Evros’ta durum kötü – 31.8.2023

Batı Trakya’da devam edilen orman yangınlarında 13’üncü güne girilirken Evros ilindeki yangınlar hala kontrol altına alınamamış durumda.  

Evros ilinde söndürme çalışmaları için 475 itfaiyecinin 100 araç, 16 yaya devriye ile 11 uçak ve 5 helikopterin havadan desteğiyle devam ediyor.

Batı Trakya‘daki yangınlar sona ermiş değil, aksine Evros’taki Dadia ormanında geriye kalan yanmamış bölgelere doğru uzanan yangınla 13. gününde de mücadele devam ediyor. Bazı bölgelerde ormanın ve yanacak alanların bitmesiyle yangın da biterken Evros’un doğu cephesinden Rodop iline uzanan tehlike sona ermiş değil.

Evros ilinde yangın dün Demirören köyüne (Sidiro) yaklaşmış durumdaydı. Hakeza, gece yapılan çağrıyla Sofulu (Soufli) yerleşim birimi sakinlerine, tahliye ihtimaline hazırlıklı olmaları ve yetkililerin talimatlarına uymaları için 112’den mesaj gönderildi.

Öte yandan yetkililerin endişe duydukları ikinci cephe ise eski Şapçı itfaiye istasyonuna kadar olan Leptokarya cephesi.

Rodop ilinde ise yangın cephelerinde ise durum iyi durumda. Çepelli (Mishos) köyünün kuzeyinde ve Kassitera bölgesinin doğusunda küçük alevlenmelerin endişe verici olmadığı bildirdi.

Evros’ta yangınları söndürmek zor

Evros (Meriç) ilinde yangınlarla mücadele ile ilgili olarak, Güney Evros’un en yüksek köyü Leptokarya’da ve özellikle Megalo Rema ve Kotronia bölgelerindeki iki yangın cephesi aktif olmaya devam ediyor. 

Bölgede kesintisiz olarak faaliyet gösteren kara ve hava yangın söndürme ekiplerine rağmen, Çarşamba günü yangını söndürme görevi özellikle Kotronia yangın cephesinde daha da zorlaştı. Önceki günlerde rüzgarın yönünün değişmesi, yangını dün kontrol edilemez gibi görünen seyrine itti.

Söndürme çalışmaları için 475 itfaiyecinin 100 araç, 16 yaya devriye ile 11 uçak ve 5 helikopterin havadan desteğiyle bölgeye sevk edildiği kaydedildi.

Dün Yiannouli Evros yerleşimi sakinlerine bölgeyi tahliye etmeleri için 112 mesajı gönderildi. “Eğer Yiannouli bölgesindeyseniz, Sofulu’ya doğru uzaklaşın. Bölgenizde orman yangını var. Yetkililerin talimatlarına uyun” denildi. Ayrıca dün Demirören (Sidiro) köyü de boşaltıldı. Bölge sakinleri Büyük Derben (Mega Derio) köyüne doğru tahliye edilmeleri konusunda uyarıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...