Kuvelis: Türkiye başka cephe açmayacaktır - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kuvelis: Türkiye başka cephe açmayacaktır

Kuvelis: Türkiye başka cephe açmayacaktır

Yunanistan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Fotis Kuvelis Türkiye’nin kendi kendini koruma gerekçesiyle başka cephe açmaya cesaret edemeyeceğinden emin olduğunu söyledi.

24/7 radyosuna demeç veren Kuvelis “Suriye’de yaşananları Atina endişe ile takip ediyor ve hiçbir şekilde bir çatışmayla karşı karşıya kalmamalıyız. Yunanistan ön saflarda olmayabilir ancak bölgede yer almakta ve dolayısıyla endişeleri var, bu nedenle de böyle bir çatışmanın önlenmesi için görüşlerini beyan ediyor” dedi.

Yunanistan’daki Suda üssünün özel bir şekilde çalıştırılmasına yönelik herhangi bir talebin olmadığını ve üssün Yunanistan’ın anlaşmalardan doğan yükümlülükleri çerçevesinde işlemeye devam ettiğini belirten Kuvelis bölgede yaşanabilecek olayların Yunanistan’ın turizmini de etkileyebileceğini kaydetti.

Türkiye hakkında ne dedi?

Türkiye’nin kademeli olarak artan gerginliği tercih ettiğini belirten Yunan Milli Savunma Bakan Yardımcısı “Ege’de bir çatışma olacağını düşünmüyorum, ancak uçak püskürtme sırasında yaşanabilecek bir olay işleri kızıştırabilir. Bu ihtimaller dışında değil” dedi ve ekledi “Yunan Silahlı Kuvvetleri uluslararası hukuk ve antlaşmalarda belirtildiği şekliyle Yunanistan’ın egemenlik haklarını sonuna kadar savunmaya ve korumaya hazır”.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın “deli” olarak nitelendiren Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos’un yaptığı gibi karşılıklı sert açıklamalar kendisine sorulan Fotis Kuvelis “Gerginliğin artmasını yoğunlaştıran söylemler katkı sağlamıyor. Türkiye’den sert açıklamalar olunca bu durum Yunan tarafının yoğun tepkilerine yol açıyor” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et