Yeni Narlıköy Köprüsü inşaatı nasıl gidiyor? Seçimler yaklaştı, çalışmalar hızlandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni Narlıköy Köprüsü inşaatı nasıl gidiyor? Seçimler yaklaştı, çalışmalar hızlandı

Batı Trakya‘da bundan 6 yıl önce çöken Narlıköy köprüsü yerine inşa edilecek yeni köprü için çalışmalar “ne hikmetse” yerel seçimler öncesi başlatıldı.

Batı Trakya‘da Rodop iline bağlı Narlıköy (Polianthos) ile Yassıköy (İasmos) arasındaki Kuruçay (Kompsatos) nehri üzerinde 2017’de çöken köprünün yerine yeni köprü inşaatı için çalışmalar sürüyor.

Şu anda inşaat şirketi ERGOMBETON’un şantiyesinde yeni köprünün desteklenmesi için kaidelerin yerleştirilmesi çalışmaları devam ediyor. Projenin toplam bütçesi 4.1 milyon evro’ya geliyor. Yeni köprünün toplam uzunluğu yaklaşık 120 metre, araç trafiği için karayolunun genişliği ise 11 metre olacak. Köprü, ayaklar ve orta açıklıklar üzerinde desteklenen üç açıklığa sahip olacak ve ayrıca bir yağmur suyu drenaj sistemi, kaldırım ve elektrikli aydınlatma içerecek.

Projenin tasarımcısı Argyris Plesias yerel Hronos radyosuna yaptığı açıklamada, birçok faktörün bir araya gelerek önceki köprünün çökmesine neden olduğunu tekrarladı.

“Bir başarısızlık yaşadık, çünkü kaide havada kalmıştı, çünkü temel yüzeyseldi. Orijinal inşaatta temel derinken, nehir yatağı yaklaşık 4 metre aşağı indi, bu nedenle kaide havaya kalktı” dedi ve 93-95 yıllarında çok derin temellerin inşaat uygulamasında olmadığını söyledi.

Yeni köprünün temelinde her bir platform için 12 metrelik 12 kazıklar dikilecek. Dolayısıyla derin bir temel ve güvenlik garantisi olacak Şu anda inşaat şirketinin, şiddetli sonbahar ve kış havaları başlamadan önce tüm ayakları yerleştirecek zamanı bulmasını sağlamak için bir yarış devam ediyor.

Narlıköy köprüsünün inşasıyla bağlantılı olarak, alçaltılan nehir yatağının yeniden doldurulması amacıyla demiryolu köprüsünün aşağısında küçük bir barajın inşaası üzerinde çalışıldı ve çevre izinlerinin alınması süreci devam ediyor.

Nehir yatağı doldurulduğunda, sadece yeni yol için değil, aynı zamanda temeli OSE Tren İşletmesi tarafından son yıllarda iki kez güçlendirilmiş olan mevcut demiryolu köprüsü için de önemli bir gelişme olacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop'ta Vatandaş Dolandırıcılığa Kurban Gitti: 7.000 Evro Kayıp

Batı Trakya’da Rodop ili bir dolandırıcılık vakasına daha sahne oldu. Yurttaş 7 bin evrosunu kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sibel Hacı Ali Yassıköy’ün Yeni Belediye Başkan Yardımcısı

Simbel Hacı Ali, Yassıköy Belediyesi Kültür, Gençlik ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikalarından Sorumlu Yassıöy Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Vakıflar İdaresi'nden Yassıköy Sağlık Merkezi'ne Anlamlı Destek

Gümülcine Vakıflar İdaresi, sağlık hizmetlerinin ön cephesinde önemli bir katkıda bulunarak, 6 Mart Çarşamba günü Yassıköy Sağlık Merkezi’ne iki adet tekerlekli sandalye bağışında bulundu.
Devamını oku...