Girit'teki depremde en az 1 ölü 9 yaralı var - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Girit’teki depremde en az 1 ölü 9 yaralı var

Girit adasında sabah meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki şiddetli depremde 1 kişi hayatını kaybederken 9 kişi yaralandı. İtfaiye ekiplerine iki kişinin ise depremde çöken binaların altında mahsur kaldıklarına dair çağrı geldi.

Atina Jeodinamik Enstitüsü, yerel saatle 09.17’deki sarsıntının yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldiğini duyurdu.

Merkez üssü Girit’in güneyindeki Arvis bölgesi olan depremin tüm adada hissedildiği aktarıldı. Depremde en az 1 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilirken Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), ise söz konusu depremin büyüklüğünü önce 6,0 ardından da 6,5 olarak duyurdu.

İraklio Arkalohori’de bir kısmı hasar gören kilisenin yıkıntıları altında bir kişinin mahsur kaldığı ve bölgedeki bazı elektrik direklerinin devrildiği belirtildi.

Öte yandan bir başka vatandaşın ise Patsidero köyünde, kendi evinde mahsur kaldığı, bölgedeki okulların da tedbir amacıyla boşaltıldığı açıklandı.

Arhanon Asterusion Belediye Başkanı Manolis Kokosalis, bölgedeki su borularında çatlaklar olduğunu ve binalarda da hasar tespit çalışmaları yapıldığını dile söyledi.

İraklio Belediye Başkanı Yorgos Lambrinos de yaptığı açıklamada, depremin süresi ve şiddetinin büyük olduğunu ve vatandaşların korkarak evlerinden sokaklara çıktığını söylemişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...