Yıkılan Narlıköy köprüsü için rapor çıktı: 3 senaryo öngörülüyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yıkılan Narlıköy köprüsü için rapor çıktı: 3 senaryo öngörülüyor!

Yıkılan Narlıköy köprüsü için rapor çıktı: 3 senaryo öngörülüyor!

Yıkıldığı günden bu yana iki yılı aşkın süredir bir türlü onarılamayan veya yerine yenisi yapılamayan Yassıköy ile Narlıköy arasındaki Kuruçay (Kompsatos) köprüsü için rapor çıktı.

Azınlıkça’nın yerel Hronos gazetesinden aktardığına göre Kuruçay Köprüsü ile ilgili proje tamamlandı ve ortaya üç senaryo çıktı.

Eyalet Meclis’inin Perşembe günü bu üç senaryoyu masaya yatırması ve en uygun olanına karar vermesi bekleniyor. Hatırlanacağı üzere bir önceki hükümet köprünün yapımı veya tamiri için 1,5 milyon evro bütçe ayırmıştı.

Yapılan incelemeler sonrası hazırlanan raporda öngörülen üç senaryo özetle şöyle:

1) Köprünün mevcut haliyle onarılması: Bu senaryoda da iki şık bulunuyor. İlk şıka göre onarımın yapılması için 760 bin evro, ikinci şıkka göre ise 900 bin evro gerekiyor

2) Köprünün mevcut haliyle onarılması ve batıya doğru bir bölümün eklenmesi: Bu projenin bütçesi 1,5 milyon evro olarak hesaplandı

3) Mevcut köprünün yıkılması ve yerine yenisinin yapılması: Bu senaryonun maliyeti 3,8 milyon evro olarak hesaplanırken, farklı çalışmalara göre 4,45 milyon evro veya 4,8 milyon evro’ya kadar çıkabiliyor.

Gerek raportörün gerekse de Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı Teknik Projeler Dairesi ilk iki senaryodaki sorunlara dikkat çekerek, üçüncü senaryoyu yani yeni köprü yapımını öne çıkarıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et