Batı Trakya'da insan kaçakçılarına karşı çivili kapan kullanılmasına 'yeşil ışık' - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da insan kaçakçılarına karşı çivili kapan kullanılmasına ‘yeşil ışık’

Batı Trakya‘da Egnatia Otobanı‘nda ters istikamete giren insan kaçakçılarının araçlarını hareketsiz hale getirmek için çivili kapan kullanılması mümkün hale geliyor.

Dedeağaç Emniyet Müdürlüğü, son zamanlarda Batı Trakya‘da Egnatia Otobanı’nda ters istikamete giren ve sürücülere dehşet saçan insan kaçakçılarının araçlarını hareketsiz hale getirmek için gerekli görüldüğünde polis memurları tarafından çivili kapan kullanılmasına “Yeşil Işık” yaktı.

Evros Yunan Çözüm Milletvekilinin 4 Ağustos tarihinde Dedeağaç Savcısına çivili kapan kullanımının yasal çerçeveye kavuşturulması için yazdığı mektubun ardından kamuoyuna açıklanan belgelere göre, savcı derhal harekete geçerek çivili kapan kullanımına “yeşil ışık” yaktı.

Milletvekili Papadakis konunun gelişimi hakkında şu ifadeleri kullandı:

“4/8/2023 tarihinde Dedeağaç Savcısına, polis müdürü olarak sorumlulukları bağlamında çivili kapan kullanımının yasal çerçevesi hakkında yazdığım mektuptan sonra, Savcı, Dedeağaç Emniyet Müdürlüğüne gönderdiği 2284/7-8-2023 sayılı emirle, yasadışı göçmen kaçakçılığı gibi özel durumlarda polis memurları tarafından çivili kapan kullanımının yasal olduğunu ve uygulanması gerektiğini belirtmiştir. Bu görüş ve Yargıtay Savcılığı’nın mütalaası ile çivili kapan kullanımının önü açılmıştır ve artık Bakanlık yasal çerçeve yok gibi aşağılık bir söylemden vazgeçmeli ve kaçakçı sorununu ortadan kaldırmak için polise çivili kapan temin etmelidir.
Bakanlık ilgilenmezse SUÇLUDUR VE BİR SONRAKİ KURBANIN SORUMLUSU OLACAKTIR!!!”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et