Kapa Research’ün anketine göre hangi partiler Meclis’e giremiyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kapa Research’ün anketine göre hangi partiler Meclis’e giremiyor?

Kapa Research’ün anketine göre hangi partiler Meclis’e giremiyor?

Kapa Research araştırma şirketinin To Vima gazetesi hesabına Yunanistan çapında yaptığı anketten enteresan sonuçlar ortaya çıktı.

ND Partisinin SYRIZA’nın 6,1 puan önünde olduğu anket sonuçlarına göre Kiryakos Mitsotakis 7,5 puan farkla Aleksis Tsipras’a kıyasla “Başbakanlığa daha uygun lider” konumunda.

Merkez solda kurulmakta olan yeni parti anket sonuçlarına dahil edildiğinde ise bambaşka bir tablo ortaya çıkıyor ve yeni partinin %10,4 oranla üçüncü sırada yer aldığı görülüyor. Oy tercihinde partiler arası sıralama şöyle:

ND %22,7
SYRIZA %16,6
ALTIN ŞAFAK %6,5
PASOK-DİMAR %6,9
KKE %6

Belirsiz oy ise %26,6 olarak şekillenirken POTAMİ (1,5), ANEL (2,6), EK (2,2), LAE (1,3), PLEVSİ (1,3), DİMİOURGİA KSANA (1,2), DİĞERLERİ (3,3) %3 barajının altında kalarak ankete göre meclise giremeyen partiler arasında yer alıyor.

Merkez soldaki yeni partinin de dahil edildiği sonuçlarda ise ND %22, SYRIZA %16,3, YENİ KURULACAK PARTİ %10,4, ALTIN ŞAFAK %6,6, KKE %6 ve diğer partiler %3’ün altında tercih ediliyor.

Merkezin ve Merkez Solun geleceğiyle ilgili soruya ise halkın %36,5’i “gelecekleri var” derken, %57,5’si bu alanların dönemini tamamladığını düşünüyor.

Yunanistan’ın gidişatı hakkında ise vatandaşların %73,5’i işlerin yanlış yönde ilerlediğini, %47’si ekonominin daha da kötüye gideceğini ve sadece %28’lik bir kesim iyileşme belirtilerinin olduğunu düşünüyor.

Ülkenin Euro Bölgesi’nde kalması gerektiğini düşünenler %56,5 olarak şekillenirken, %20,5’i Yunanistan’ın euro’dan ayrılması gerektiğine inanıyor. Öte yandan %19,5’lik bir kesim ülkenin AB’de kalması ancak ortak para biriminden ayrılması gerektiğini düşünüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et