Kaçırıldığına dair bülten çıkarılan çocukla Yunanistan'ı terk etmeye çalışırken tutuklandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kaçırıldığına dair bülten çıkarılan çocukla Yunanistan’ı terk etmeye çalışırken tutuklandı

Yabancı uyruklu bir kadın, Türkiye’ye geçmek üzere Yunanistan‘ın Kipi Sınır Kapısında, Pasaport Kontrol Şubesi polisleri tarafından tutuklandı. 

Kadın hakkında “Aileye karşı suç/kaçırma ve Çocuklara karşı suçlar” suçlarından İnterpol İngiltere Uluslararası Kırmızı Bülteni kapsamında kovuşturma başlatıldı.

Fail kadının, Yunanistan’ı terk etmek üzere küçük çocuğu ve kendisinin seyahat ettiği özel bir araçla Kipi Sınır Geçiş Noktasına gittiği tespit edildi. Burada yapılan kontrol sırasında hakkında yukarıda belirtilen Uluslararası Arama Kırmızı Bülteninin çıkarıldığı, ayrıca küçük çocuğu için Birleşik Krallık makamları tarafından Interpol veri tabanında “kayıp kişi” ibaresiyle kayıt bulunduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan kadın Trakya İstinaf Mahkemesi Savcısı huzuruna çıkarılacak. Küçük çocuk ise Dedeağaç Savcı Yardımcısı’nın emriyle Dedeağaç Hastanesi’ne nakledildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kipi Sınır Kapısında Büyük Dönüşüm: Kapı Yenileniyor

Yunanistan ile Türkiye arasındaki önemli geçiş noktalarından biri olan Kipi Sınır Kapısı’nda iyileştirme çalışmaları başlıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Çiftçilerin Eylemi Kipi Sınır Kapısını da Etkiliyor

Batı Trakya’da Çiftçilerin Eylemi Sınır Kapılarını Vurdu: Kipi Sınır Kapısı Yolunda Ağır Taşıtlara Geçici Süreyle Yol Kapatma Eylemleri
Devamını oku...