Birber Üreticileri Sıcak Hava Dalgası Nedeniyle Tazminat İstiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Birber Üreticileri Sıcak Hava Dalgası Nedeniyle Tazminat İstiyor

Batı Trakya‘da başta biber yetiştiricileri olmak üzere aşırı sıcak hava dalgası nedeniyle zor bir dönem yaşıyor. Sıcaklar yüzünden tarlalardaki ürün miktarı ciddi oranda azalıyor.

İskeçe (Xanthi) ilinden sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Kostas Kurtidis, Yunanistan Tarım Tazminatları Kurumu ELGA ve yetkili Kırsal Kalkınma Bakanlığı’na yazdığı mektupla, kavurucu sıcak hava dalgası nedeniyle biber yetiştiricileri için tazminat talep etti.

Kurtidis’in mektubunda şu ifadelere yer verildi:

  • Yunanistan Ulusal Meteoroloji Servisi’nin birincil meteorolojik verilerine göre 2023 yılı yaz mevsiminde uzun süreli kavurucu sıcak hava dalgası yaşandı ve hatta birçok durumda sıcaklıklar 40 santigrat dereceye ulaştı.
  • Öte yandan, daha da kötü ve yüksek sıcaklıklarla birlikte yüksek hızlı rüzgarların eşlik edeceği yeni bir sıcak hava dalgasının yakın olduğunun da farkındayız.
  • Bu nedenle, biber ve diğer ürünlerdeki hektar başına üretimin azalmasına doğru kesinlikle ilerliyoruz.
  • Bu nedenle, biber ve diğer ürün yetiştiricilerinin uğrayacağı kesin zararı ya de minimis programı aracılığıyla ya da doğrudan karşılamanız için size çağrıda bulunuyoruz.
  • Lütfen ELGA yetkililerini bu gerçeği doğrulamaları için gönderin.

İskeçe Eyalet Başkan Yardımcısı Konstantinos Kurtidis’in talebi, 2023 yılında Yunanistan’ı vuran şiddetli sıcak hava dalgasının çiftçiler üzerinde yarattığı yıkıma dikkat çekiyor.

Sıcak hava dalgası, biber dahil olmak üzere birçok tarım ürününde verimi önemli ölçüde düşürdü ve çiftçilere büyük ekonomik kayıplar verdi.

Kurtidis’in talebi, Yunanistan hükümetinin çiftçilere yardım etme sorumluluğunun altını çiziyor. Hükümet, çiftçilere maddi yardım sağlayarak veya sigorta yoluyla riskleri azaltarak, çiftçilerin şiddetli hava olaylarından kaynaklanan kayıpları telafi etmesine yardımcı olabilir.

Batı Trakya’da çiftçiler, iklim değişikliğinin etkileriyle mücadele etmek zorunda kalıyorlar ve hükümetten destek bekliyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...