Korona yüzünden Batı Trakyalı sebze ve çiçek yetiştiricileri çıkmazda - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Korona yüzünden Batı Trakyalı sebze ve çiçek yetiştiricileri çıkmazda

Korona yasakları kapsamında lokanta, kafeterya, otel ve halk azarlarının kapanmasıyla Rodop ilinde sebze ve meyve yetiştiricilerinin satışları da %80-90 arası düştü.

Şu anda sadece süpermarketler açık ve zerzevat yetiştiricileri ürünlerini tek buraya satabiliy.

ERT Komotini Radyosu’ndan gazeteci Maria Nikolau’ya konuşan Rodop Halk Pazarları Başkanı Ümit Bayram Ali büyük bir umutsuzluk içerisinde olduklarını söylüyor.

“Koronavirüs karşı alınan önlemleri destekliyoruz ancak yetkililerin ürünlerimizi satabilmemize yardımcı olmalarını istiyoruz” diyen Ümit Bayram Ali “Rodop ilindeki bütün üreticiler zor durumdayız çünkü ürünlerimizi satamıyoruz. Herkes ürünlerini satmanın bir yolunu arıyor” ifadelerini kullanıyor.

Sasallı (Salpi) bölgesinden Yorgos Kutrulos da aynı soruna parmak basarken “Rodop ilindeki milletvekillerine, belediye başkanlarına ve eyalet başkanına çağrıda bulunuyorum, ürünlerimizi satmamız için bir formül bulsunlar. Bugün için insanlar markette domatesin kilosuna 2 evro veriyor, oysa Girit’teki meslektaşlarımız ürünlerinin kilosunu 0,20 evro’dan sattılar. Bu konuya bir el atılsın” diyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et