2023 Yaz İndirimleri 31 Ağustos'a Kadar Devam Edecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

2023 Yaz İndirimleri 31 Ağustos’a Kadar Devam Edecek

Yunanistan genelindeki mağazalarda 2023 yaz indirimleri 31 Ağustos Perşembe gününe kadar devam edecek. Birçok üründe %50’ye varan indirimler sunuluyor.

Yaz indirimleri, 10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başladı ve birçok üründe yüzde 50’ye varan indirimler sunuluyor. İndirimlerden yararlanmak isteyen tüketicilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor.

Mağazalar, indirim yaptıklarına dair duyurular asmalı ve ürünlerin orijinal fiyatları ile indirimli fiyatları açıkça belirtmelidir. İndirim yüzdesi belirtilmesi zorunlu değildir, ancak belirtilirse mutlaka “indirim” olarak belirtilmelidir.

İndirimler ve teklifler arasında bir karışıklık olmamalıdır. İndirimler sezon içi ürünlerle ilgiliyken, teklifler genellikle eski sezon ürünlerle ilgilidir. Tekliflerde genellikle herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtilmelidir.

Vatandaşlar, özellikle bir veya birkaç üründe büyük indirimlerin reklamını yapan mağazalara karşı dikkatli olmalıdır. Çünkü mağazalardaki diğer ürünlerin diğer mağazalardaki benzer ürünlerden daha ucuz olduğu anlamına gelmeyebiliyor.

Vatandaşlar taksitli ürün satın alırken işlemlerinin ayrıntıları ve koşulları hakkında bilgilendirilmelidir.

Tüketiciler, ürünlerin menşei ve kalitesi hakkında kesin bilgi edinmekten çekinmemelidir. Satıcı, 2251/94 sayılı Kanun’un 1. Maddesi uyarınca tüketiciye ürünle ilgili tüm bilgileri sağlamalıdır.

Vatandaşlar, tüccarlar tarafından satış süresi boyunca sattıkları ürünlerde değişiklik yapılıp yapılmadığı konusunda bilgilendirilmelidir. Tüccarlar, ürün belirli bir kusur nedeniyle satışta değilse ve tüketici satın almadan önce uygun bir işaretle bu konuda bilgilendirmemiş ise, satış süresi içinde satın alınan kusurlu ürünleri değiştirmekle yükümlüdür.

Ayıplı bir ürün olması durumunda ise satın alma işlemini kanıtlamanın tek yolu bu olduğu için apodiksi yani fiş istemektir. Vatandaşlar ürünün kullanım talimatlarını ve garanti koşullarını talep etmelidir.

Black Friday – Kara Cuma

24 Kasım Cuma gününün bu yılın en büyük indirim günü olan Black Friday olması bekleniyor. Black Friday, 1960’larda Amerika Birleşik Devleri’nde başladı, ancak ülkemiz Yunanistan’da 2016 yılında özellikle tanınmış elektrik ve elektronik zincirleri tarafından başlatıldı. Genellikle çoğu mağaza ve e-mağaza indirimlerin olduğu Black Friday kampanyasını cuma gününden önce, yani pazartesi gününden uygulamaya başlıyor

2024 Kış İndirimleri

Yunanistan’da 8 Ocak Pazartesi gününden 29 Şubat Perşembe gününe kadar 2024 kış indirimleri gerçekleştirilecektir. Ayrıca kış indirimlerinin ilk Pazar günü, yani 14 Ocak’ta, mağazaların gönüllülük esasına göre açık kalması ve sabah 11’den akşam 6’ya kadar önerilen çalışma saatleri ile faaliyet göstermesi bekleniyor. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...