Gümülcine Belediyesi'nden yüksek yangın riski uyarısı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediyesi’nden yüksek yangın riski uyarısı

Yunanistan Sivil Savunma Genel Sekreterliği, vatandaşların özellikle dikkatli olmalarını ve kırsal alanda ihmal sonucu yangına neden olabilecek eylemlerden kaçınmalarını tavsiye etti.

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanlığı Sivil Savunma Genel Sekreterliği tarafından yayınlanan Yangın Riski Tahmin Haritasına göre (civilprotection.gov.gr), 12 Ağustos 2023 Cumartesi günü Rodop İli bölgesi için yüksek yangın riski öngörülmekte.

Uzmanlar tarafından yerel koşullar elverişli olduğunda kontrol edilmesi zor olacak çok sayıda yangının meydana gelmesinin muhtemel olduğu belirtildi.

Vatandaşlara yapılan bilgilendirme şöyle:

  • Bir yangından haberdar olmanız durumunda: Derhal 199 veya 112 çağrı numarasını arayın ve bulunduğunuz yer ve tam olarak nerede olduğunuz hakkında net bilgi verin ve yangını gördüğünüz belirli yer hakkında bilgi verin.
  • Sivil Savunma Genel Sekreterliği, vatandaşların özellikle dikkatli olmalarını ve açık havada kuru ot ve dalları yakmak veya molozları temizlemek, daire testere, kaynak cihazları gibi kıvılcım çıkaran makineler kullanmak, açık havada mangal yapmak, arı tüttürmek, yanan sigaraları atmak gibi ihmal sonucu yangına neden olabilecek eylemlerden kaçınmalarını tavsiye etmektedir. Yangın sezonu boyunca tarlaların yakılmasının yasak olduğu da hatırlatılır.
  • Bir yangının fark edilmesi halinde vatandaşların 199 veya 112 numaralı telefonlardan İtfaiye Teşkilatına derhal haber vermeleri rica olunur.
  • Orman yangınlarının tehlikelerinden kendilerini nasıl koruyacaklarına dair daha fazla bilgi ve talimat için vatandaşlar Sivil Savunma Genel Sekreterliği’nin civilprotection.gov.gr adresindeki web sitesini ziyaret edebilirler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...