Papandreu, KİNAL lideri olmak için adayların çekilmesini istiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Papandreu, KİNAL lideri olmak için adayların çekilmesini istiyor

Kapatılan PASOK Partisi yerine kurulan KİNAL partisinde genel başkanlık yarışı sürerken eski Başbakan Yorgo Papandreu yeniden lider olmanın eşiğinde. 

KİNAL lideri Fofi Gennimata’nın kanser hastalığının nüksederek hastaneye kaldırması ile başlayan partideki genel başkan seçimleri süreci hız kazandı. 

Gennimata’nın sağlık sorunları nedeniyle genel başkan seçimlerinden çekilmesi ile birlikte KİNAL’da lider adayı enflasyonu yaşanarak 6 siyasetçi adaylıklarını açıklamıştı.

Öte yandan KİNAL içerisinde, eski PASOK lideri ve sabık Başbakan Yorgo Papandreu’nun yeniden başkan olması için kulislerin arttığı görülüyor.

Şu ana kadar adaylığını açıklamayan Yorgo Papandreu, çevresinden gelen baskılar karşısında, partide birliği simgeleyen tek aday olması durumunda taleplere yeşil ışık yakmış durumda.

Papandreou, KİNAL’daki ana adayların, yani Fofi Gennimata çekilmeden önce adaylıklarını açıklamış olan Nikos Androulakis, Andreas Loverdos ve Haris Kastanidis’in çekilmesini istiyor. Papandreou bu sayede, adaylarla tartışma olmadan, ifade etmek istediği birlik sağlandığı görüntüsünü vermeyi amaçlıyor.

Öte yandan şu ana kadar Androulakis, Kastanidis ve Loverdos cephesinden böyle bir talebe olumlu cevap gelmiş değil. Her üç adayın da Papandreu’nun önerisini reddettikleri söyleniyor.

Kaynaklar Papandreu’nun girişimini şu ana kadar olumlu gördüğü söylenen tek aday ismin Vassilis Kegeroglu olduğunu aktarıyor.

Eski PASOK partisinin devamı olan KİNAL partisinde genel başkan adaylığını açıklayan 6 isim şöyle:

  • Andreas Loverdos
  • Haris Kastanidis
  • Nikos Andrulakis
  • Pavlos Gerulanos
  • Pavlos Hristidis 
  • Vasilis Kegeroglu

KİNAL partisi genel başkanlık seçiminin önceden belirlendiği gibi ilk turu 5 Aralık, ikinci ve son turu ise 12 Aralık Pazar günü yapılacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Burhan Baran'dan Yeni Yıl Kutlama Mesajı

İskeçe İli PASOK Partisi Milletvekili Burhan Baran, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında barış, umut ve birlik vurgusu yapan Baran, 2024 yılının herkese sağlık, mutluluk ve refah getirmesini diledi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Muhalefet Partileri Erdoğan'ın ziyaretini nasıl gördü?

Yunanistan’da muhalefet partileri, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirdiği Atina ziyareti hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Androulakis: 'Hedefimiz SYRIZA'yı Geçmek Değil, Yeni Demokrasi'yi Yenmek'

PASOK Partisi Genel Başkanı Nikos Andrulakis, partinin Merkez Siyasi Komitesi’nde yaptığı konuşmada, partinin temel amacının SYRIZA’yı geçmek değil, Yeni Demokrasi’yi yenmek olduğunu vurguladı.
Devamını oku...