İskeçe, Avdira ve İnhanlı belediyeleri Gov.gr'a katıldı - Vatandaşlar için yeni olanaklar neler? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe, Avdira ve İnhanlı belediyeleri Gov.gr’a katıldı – Vatandaşlar için yeni olanaklar neler?

İskeçe (Xanthi) iline bağlı üç belediye, toplam 200 belediyesinin yer aldığı gov.gr uygulaması listesine katıldı. 

Bundan böyle Avdira Belediyesi, İskeçe Belediyesi ve İnhanlı – Topiros Belediyesi gov.gr uygulaması üzerinden kolaylıklardan yararlanacak. Öte yandan Mustafçova  Belediyesi ise henüze listede yer almıyor. Söz konusu belediyeler gov.gr ortamı aracılığıyla vatandaşlarına dijital hizmetler sunma imkanına sahip oldular. 

Yunanistan Dijital Yönetişim Bakanı Dimitris Papastergiou konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Dijital Yönetişim Bakanlığı ve Yunanistan Belediyeler Merkez Birliği (KEDE) dijital araçları vatandaşların yararına kullanırken aynı zamanda bürokrasinin azaltılması ve daha hızlı hizmet sunulması için çalışıyor.”

Dijital Yönetişim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, gov.gr’nin dijital uygulamaları aracılığıyla, ilgili belediyelerle kurulan iletişimin, vatandaşlara başvurudan işleme alınmasına kadar taleplerinin ilerleyişini takip etme fırsatı sunduğu, kamu idaresi için ise kağıt belge hacminin azaldığı ve bürokrasinin azaldığı belirtildi.

Buna ek olarak, ilgili bilgilere göre, hem vatandaşlar hem de gov.gr’ye katılan iki yüz belediyenin kamu hizmetleri için işlemleri, hızlanma ve basitleşme yönünde gelişiyor. Özellikle Yunanistan Maliye Bakanlığı’na göre, basitleştirme ve düzene sokma süreci hızlandırılıyor ve basitleştiriliyor. 

Gov.gr: Vatandaşlar için neler değişiyor?

– Vatandaşlar artık Daimi İkamet Belgesi veya Evlilik Cüzdanı gibi şimdiye kadar fiziksel olarak bulunmalarını gerektiren hizmetler için gov.gr üzerinden dijital olarak başvuruda bulunabilirler.

– Başvuru için vatandaşlar Taxisnet kodları ile giriş yapmakta ve başvuruyu elektronik olarak seçtiği belediyeye göndermektedir. Prosedür tamamlandığında, sertifika/onay elektronik olarak vatandaşın posta kutusuna gönderilir ve vatandaş aynı anda my.gov.gr üzerinden belgeyi kaydetmesi veya yazdırması için SMS ve e-posta ile bilgilendirilir. Verilen evrak, tüm güvenlik özelliklerini (QR Kodu, Güvenlik Kodu, Gelişmiş Elektronik Mühür) içermektedir ve kullanıma hazır olmaktadır.

– Şimdiye kadar vatandaşların Vatandaşa Hizmet Bürosu olan KEP’lerden elektronik olarak talep edebildiği hizmetler, örneğin 2013’ten önceki nüfus işlemleri, artık doğrudan belediyeler tarafından sunulmakta, bu da vatandaşın bekleme süresinde ve KEP’lere gitme ihtiyacında ciddi bir azalma sağlarken, KEP’lerde çalışan insan kaynaklarının iş yükünü de azaltmaktadır.

-Son olarak, eskiden iki ziyaret gerektiren (biri başvuru için ve diğeri de evrakın alınması için) KEP’ler tarafından sağlanan hizmetler, istenen evrak belediye tarafından vatandaşın kişisel hesabına (my.gov.gr) dijital olarak gönderildiği için artık tek bir ziyarette sunuluyor.

Vatandaşlar gov.gr’ye katılan belediyeler hakkında şu linkten bilgi edinebilirler: https://aitiseis-dhmoi.services.gov.gr/dhmoi/

Hizmetlerin tasarımı, geliştirilmesi ve yönetimi, Yunanistan Dijital Yönetişim Bakanlığı Bilgi Sistemleri ve Dijital Yönetişim Genel Sekreterliği ve Ulusal Teknoloji ve Araştırma Altyapıları Ağı tarafından, Yunanistan İçişleri Bakanlığı ve KEDE’nin desteğiyle yürütülürken, amaç vatandaşların kullanımına sunulacak yeni prosedürleri kademeli olarak dijitalleştirmesi olarak açıklandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Gençten Örnek Davranış: Sokak Hayvanlarına Sıcak Bir Yuva

İskeçe ilinde yaşayan 18 yaşındaki Şaban Reşit, sokak hayvanları için gösterdiği örnek davranışla gönülleri fethetti.
Devamını oku...