Miçotakis, Brüksel'den yangınlar için acil olarak dönüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis, Brüksel’den yangınlar için acil olarak dönüyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Doğu Attika, Dervenohoria ve Lutraki’de son iki gündür ortaya çıkan orman yangınlarıyla başa çıkmak için Brüksel’den acil olarak dönüş yapıyor.

Kiryakos Miçotakis, Latin Amerika ve Karayipler ülkeleriyle Avrupa Birliği Zirvesi için Brüksel’deydi. Orman yangınlarında durumun ciddiyeti nedeniyle planlanandan önce geri dönmeye karar verdi.

Atina’ya varır varmaz, Başbakan, Siyasi Koruma Koordinasyon Merkezi’ne gidecek.

Yangınlarla ilgili ilk açıklamasında, Miçotakis, zarar görenlere tazminatların hemen verileceğini belirtti.

Doğal Afetlerin Onarım ve Devlet Yardımı Genel Sekreterliği’nin, Attika Bölgesi, Saros Körfezi Belediyesi ve İklim Krizi ve Siyasi Koruma Bakanlığı’nın işbirliğiyle, itfaiye izni doğrultusunda binalar ve işletmelerdeki hasarların incelenmesi ve kaydedilmesi çalışmaları başlatıldı.

Yetkili ekiplerin incelemelerine başlamadan önce, zarar gören bölgelere yapılan ziyaret dışında Devlet İşleri Bakanı Akis Skertsos ve İklim Krizi ve Siyasi Koruma Bakanı Hristos Triantopoulos’un liderliğinde “Olympus” Mobil İş Merkezi’nde bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Bildiride vurgulandığı gibi, “zararların tespiti ve değerlendirilmesi sürecinin alışılageldik hızda ilerlemesi için, yangından etkilenenlere devlet yardımı çerçevesinde alınacak önlemlerin de aynı hızda uygulanması” hedeflenmekte.

Yangınlar evlere, işletmelere ve tarım arazilerine geniş çapta zarar verdi. Onlarca evden vatandaşlar tahliye edildi ve onlarca kişi mahsur kaldı.

Durum kritik ve itfaiye ekipleri yangınları kontrol altına almak için mücadele ediyor. Koşullar zorlu ve itfaiyeciler güçlü rüzgarlar ve yüksek sıcaklıklarla karşı karşıya.

Başbakan vatandaşlardan dikkatli olmalarını ve yetkililerin yönergelerine uymalarını istedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...