Sokağa çıkmak için 13033’e atılan SMS’ler değişiyor mu? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sokağa çıkmak için 13033’e atılan SMS’ler değişiyor mu?

Yunanistan’da koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların sokağa çıkmak için 13033’e gönderdiği SMS’lerde değişikliğe gidileceği konuşuluyor.

Bilindiği üzere 23 Mart’tan bu yana Yunanistan’da getirilen dolaşım kısıtlamaları çerçevesinde vatandaşların belirli gerekçelerle sokağa çıkmalarına müsaade ediliyor.

Sokağa çıkmadan önce ise ya evrak doldurulması ya da 13033’e gerekçe numarası yazılıp mesaj gönderilmesi gerekiyor.

13033’ün en azından Haziran ayına kadar daha Yunanistan’daki vatandaşların hayatlarının bir parçası olmaya devam etmesi bekleniyor.

Ancak bazı gerekçelerin çıkartılması veya yeni alternatif gerekçelerin de bu sisteme dahil edilmesi incelenen senaryolara arasında yer alıyor.

Konuşulan senaryolar arasında sokağa çıkmak için mesaj atma zorunluluğunun herkes için geçerli olmaması ve sadece risk grubunda yer alan yaş gruplarına uygulanması da var.

Ayrıca ay sonuna doğru gevşetilmesi beklenen koronavirüs tedbirleri, yaşlılar gibi risk grubunda yer alan vatandaşlar için geçerli olmaya devam edecek.

27 Nisandan itibaren gevşetilmeye başlanacak olan koronavirüs tedbirlerinin 25 Mayısa kadar aşamalı olarak kaldırılmaya devam etmesi bekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...