Μητσοτάκης επιστρέφει εκτάκτως από τις Βρυξέλλες για τις φωτιές - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μητσοτάκης επιστρέφει εκτάκτως από τις Βρυξέλλες για τις φωτιές

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει εκτάκτως από τις Βρυξέλλες για να αντιμετωπίσει τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες δύο μέρες σε Ανατολική Αττική, Δερβενοχώρια και Λουτράκι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής. Αποφάσισε να επιστρέψει νωρίτερα από το προγραμματισμένο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Στην πρώτη του δήλωση για τις φωτιές, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι αποζημιώσεις στους πληγέντες θα δοθούν άμεσα.

Ηδη ξεκίνησαν οι αυτοψίες και οι καταγραφές ζημιών από την πυρκαγιά σε κτίρια και επιχειρήσεις από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τον Δήμο Σαρωνικού, σε συνέχεια σχετικής άδειας από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια προηγήθηκε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές και συντονιστική σύσκεψη στο κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος» του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, και του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, υπηρεσιακούς παράγοντες και αυτοδιοικητικούς φορείς, με στόχο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η διαδικασία αυτοψιών, καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών να προχωρήσει με τους συνήθεις ταχείς ρυθμούς για να ακολουθήσει -με αντίστοιχη ταχύτητα- η υλοποίηση των μέτρων του πλαισίου της κρατικής αρωγής προς όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά».

Οι φωτιές έχουν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες. Έχουν εκκενωθεί δεκάδες οικισμοί και έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες άνθρωποι.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και οι δυνάμεις της πυρόσβεσης δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φωτιές. Οι συνθήκες είναι δύσκολες και οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν ισχυρούς ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των Αρχών.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Ειδήσεις

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Στην ομιλία του στην 87η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει τα δομικά και οικονομικά μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση κοινωνίας αλλά και των πληγέντων από την κακοκαιρία Ντάνιελ, όπως επίσης το σχέδιο για την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, με πλάνο προσαρμοσμένο στις δύσκολες καταστάσεις της κλιματικής αλλαγής.
Devamını oku...
Ειδήσεις

ΔΕΘ: Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη το Σαββατοκύριακο

Η«κακοκαιρία Daniel», που πλήττει με σφοδρότητα τη χώρα εδώ και δύο ημέρες, προκάλεσε την αλλαγή του προγράμματος του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Μητσοτάκης σε απολυμένους: "Έτσι είναι η ελεύθερη οικονομία, κάποιοι απολύονται"

Κρεσέντο κυνισμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Καβάλα, όπου έγινε δεκτός υπό έντονες αποδοκιμασίες από τους απολυμένους των Λιπασμάτων.
Devamını oku...