Sıcak hava dalgası: 19-23 Temmuz arası sıcaklıklar zirveye ulaşacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sıcak hava dalgası: 19-23 Temmuz arası sıcaklıklar zirveye ulaşacak

Yunanistan tarihinin en sıcak hava dalgalarından birini daha yaşıyor. Sıcaklıklar, bazı bölgelerde 40 °C’nin üzerine çıktı ve yeni rekorlar kırıldı.

Başta Yunanistan ola üzere İtalya ve İspanya ‘da orman yangınları çıktı. Yangınlar, binlerce hektarlık alanı küle çevirdi ve evlerin tahliye edilmesine yol açtı.

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), sıcak hava dalgasının Ağustos ayında da devam edeceğini ve daha fazla orman yangını yaşanabileceği konusunda uyardı.

WMO, sıcak hava dalgasının iklim değişikliğinin bir sonucu olduğunu söyledi. İklim değişikliği, atmosferdeki sera gazlarının artmasına neden oluyor ve bu da gezegenin ısınmasına yol açıyor.

Sıcak hava dalgası, Avrupa’da yaşayan milyonlarca insanı olumsuz etkiledi. İnsanlar, sıcaktan korunmak için evlerinde kalmaya çalışıyor. Elektrik kesintileri ve su kıtlığı yaşanıyor.

Sıcak hava dalgası, Avrupa ekonomisine de zarar veriyor. Fabrikalar ve işletmeler üretimlerini durdurdu. Turizm sektörü de darbe aldı.

Sıcak hava dalgası, Avrupa’da yaşayan insanların yaşamlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sıcaklardan korunmak için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...