Girit’teki deprem için 'Domates keser gibi kırıldı' ifadesi ne anlama geliyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Girit’teki deprem için ‘Domates keser gibi kırıldı’ ifadesi ne anlama geliyor?

deprem 6

Girit’teki 6.1’lik depremin ardından tam 14 saat artçı sarsıntı olmadığını söyleyen Dr. Ramazan Demirtaş, “Bir defada domates keser gibi kırıldı” dedi.

Yunanistan’ın Girit Adası açıklarında önceki gün meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem, ilginç bir tartışmayı gündeme getirdi. AFAD Deprem Daire Başkanlığı’ndan jeoloji yüksek mühendisi Dr. Ramazan Demirtaş, 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından, 14 saat artçı deprem olmadığını belirterek, “Tek bir seferde domates keser gibi bir kırılma. Çok ilginç. Dünyada örneği yok” dedi. Milliyet’teki habere göre ancak bazı uzmanlar da depremin öncüsü ve artçısı olmayan bağımsız bir deprem olabileceğini kaydetti.

Dr. Ramazan Demirtaş, Twitter hesabından şunları yazdı:

“Atina Sismoloji Laboratuvarı’na baktım, orada da tek bir artçı deprem kaydı yok. Sanki dalan levha diliminin alt yüzeyinden (70 km) küçük bir parça bir seferde kopmuş gibi. Bu bir öngörü. Tartışmaya açık. Bal damlaması gibi bir davranış oldu sanırım. Yani sünümlü bir davranış gösterdi. Başka türlü hiçbir kırılma tek bir seferde olmaz.

En küçük bir kırılmada bile birçok mini depremcikler olur. 6.0’lık bir depremin 14 saat artçı depremi olmaması başka türlü açıklanamaz. Derin olması nedeniyle, viskoz-plastik (sünümlü) akma gibi bir davranış mı oldu? Suyun içine bir taşın düşmesi gibi… Nasıl bir kırılma anlayamadım.

Tek bir seferde domates keser gibi bir kırılma. Çok ilginç. Dünyada örneği yok”

Öte yandan 14 saat boyunca artçı deprem olmamasını sosyal medya kullanıcıları “büyük felaketin habercisi” olarak yorumladılar.

HABERİ KAYNAĞINDAN OKUYUN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et