Yunanistan Dışişleri Bakanı Paskalya yortusunu Türkiye'de geçirdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Paskalya yortusunu Türkiye’de geçirdi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’de Gökçeada (İmroz) adasında düzenlenen Paskalya ayinine katıldı.

Özel uçakla Gökçeada Havalimanı’na giden Dendias, Gökçeada Merkez Panayia Rum Ortodoks Kilisesi’nde Gökçeada ve Bozcaada (Tenedos) Metropoliti Kirillos tarafından karşılandı.

Kilise ziyaretinin ardından Gökçeada Metropolitliği’nde İstanbul Rum Patriği Bartholomeos ile görüşen Bakan Dendias, son dönemde Türk ve Yunan ilişkilerinin iyi gitmesinden duydukları memnuniyeti vurguladı.

Dendias, “İki ülke arasında gerilim ve tansiyon istemiyoruz. Bu ikili ilişkilerin iyilik boyutunda sürmesini istiyoruz ve diliyoruz. Bu durum Patrikhane için de öyle. Biz daha güzel adımlar atılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakanlığı döneminde ilk defa Gökçeadayı ziyaret eden Nikos Dendias, Zeytinliköy’deki Özel Rum Azınlık İlkokulunda sınıfları gezip öğrencilerle bir araya geldi. 

Gökçeada’ya Yunanistan’dan 11 yıl sonra ilk defa dışişleri bakanı düzeyinde bir ziyaret gerçekleştirildiğini ifade eden Dendias, bu ziyaretin kendisi tarafından gerçekleştirilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu kaydetti. 

Özel Rum Azınlık İlkokulunda 60 çocuğun eğitim gördüğü bilgisini veren Dendias, “Umarız bir sonraki dışişleri bakanının buraya ziyaretinde bu sayı 120 olacak. Biz bu durumdan dolayı çok mutluyuz” dedi. 

Tepeköy’deki Özel Gökçeada Ortaokulu ve Lisesini de ziyaret eden Dendias, okul müdürü İoakim Makis Kamburopulos tarafından ağırlandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Ortodoksların Paskalya Yortusu münasebetiyle adadaki Agridia Kilisesi’nde Patrik Bartholomeos’un yönettiği Paskalya Yortusu ayinine iştirak etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...