Yunan Dışişleri Bakanı Dendias Gökçeada-İmroz'u ziyaret edecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Dışişleri Bakanı Dendias Gökçeada-İmroz’u ziyaret edecek

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Türkiye’de Gökçeada (İmroz) adasını ziyaret ederek adadaki Rum azınlık üyeleriyle bir araya gelecek.

Türkiye’de azalan Rum azınlığı nüfusuna oranla rumların sayılarının arttığı tek yerin Gökçeada (İmroz) olduğunu söyleyen Dendias, eskiden 400 olan adadaki Rum nüfusun, şimdilerde ise 600 olduğunu ve adadaki azınlık okulunun eğitim verdiğini vurguladı.

Nikos Dendias bakan olarak daha önce Gökçeada’yı ziyaret etmemişti. Bu ziyareti ilk olacak. Dendias ziyaretinde Patrik Barholomeos’un adadaki ayinine katılacak, azınlık okulunu ziyaret edecek ve adada yaşayan Rumlarla bir araya gelecek.

Adayı ziyaret etmek için Türk yetkililerden izin isteyen Dendias, Türk-Yunan ilişkilerinde giden uyumlu ilişkinin seçimlerden sonra da artarak sürebileceği ihtimalinden bahsetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...