Trabzon Sümela Manastırı’nda Ortodoks Hristiyanlar Meryem Ana ayini yapacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Trabzon Sümela Manastırı’nda Ortodoks Hristiyanlar Meryem Ana ayini yapacak

Trabzon Sümela Manastırı

Trabzon’da bulunan Sümela Manastırı’nda Ortodoks Hristiyanların Meryem Ana ayini gerçekleştirilecek. Kararı Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

Ortodoks Hristiyanların Kabe’si sayılan Ayasofya’nın müzeden camiye dönüştürülmesi kararının ardından Türkiye’den şimdi de Sümela Manastırı’nda Ortodoks Hristiyanların Meryem Ana ayinini gerçekleştirecekleri açıklaması geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Sümela Manastırı’nın Ortodoks Hristiyanlar için ibadete açılacağını ve ‘Meryem Ana ayinini gerçekleştirilereceklerini açıkladı.

Erdoğan, Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası açılış törenine video konferans yöntemiyle katıldı.

Erdoğan “15 Ağustos’ta Ortodoks vatandaşlarımızın Sümela’da Meryem Ana ayinini gerçekleştirebileceklerini duyurmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Tarihi eserleri koruma noktasında Batılı ülkelerin Türkiye’ye söz söyleme hakkı yoktur. Milletimiz de tüm insanlık da kimin nerede durduğunu çok iyi biliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, artık yolun sonu görünüyor. Kimse hakikatin üzerini kapatamaz” ifadelerini kullanan Erdoğan şöyle konuştu:

“15 Ağustos’ta Ortodoks vatandaşlarımızın Sümela’da Meryem Ana ayinini gerçekleştirebileceklerini duyurmak istiyorum.” 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Kapadokya'da Balona Binecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Mayıs ayının ilk haftasında önemli bir ziyaret için Türkiye’ye gidiyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türk-Yunan Diplomatik Görüşme Takvimi Belirlendi

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk-Yunan diplomatik ilişkilerinde yeni bir döneme giriliyor.
Devamını oku...