Selanik'te hastanın karnında iğne unutan doktorlara ceza: 5 ay karnında iğneyle yaşadı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Selanik’te hastanın karnında iğne unutan doktorlara ceza: 5 ay karnında iğneyle yaşadı

Selanik‘te doktorlar cerrahi iğneyi hastanın karnında unuttular. 5 ay karnında iğne ile yaşayan hasta kalıcı böbrek yetmezliğine yakalandı. Mahkemeye intikal eden olay nedeniyle doktorlar bedensel yaralamadan ceza aldılar.

Mahkemede görülen davada, hastanın karnında 12,5 santimetre uzunluğundaki cerrahi iğneyi unutan doktorlardan üçü, ağır bedensel zarardan suçlu bulundu ve sırasıyla 14, 11 ve 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Selanik’te bir kadın hastanın ameliyat sonrası bağırsaklarında 13 cm’lik iğneyi unutan iki jinekolog ve bir hemşire, ihmalkar bedensel zarardan dolayı mahkum edildi.

Selanik Tek Üyeli Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sorumlu doktor-jinekolog, ameliyata asistan olarak katılan başka bir jinekolog ve ameliyat esnasında aletlerden sorumlu hemşire hazır bulundular. Mahkeme üçüne de ağır bedensel zarardan dolayı suçlu buldu ve sırasıyla 14, 11 ve 7 ay hapis cezasına çarptırdı.

59 yaşındaki talihsiz kadın, 2018 yılında özel bir klinikte sol yumurtalığından iki kistik oluşumun alınması için yapılan ameliyat sonrasında karnında iğne ile birlikte 5 ay yaşadı.

Kadının bağırsaklarındaki yabancı cisim, idrar yolunun daralmasına neden olarak böbrek yetmezliği ve kalıcı sakatlık yaşamasına neden oldu ve bugüne kadar altı ayda bir ameliyatla kateterini değiştirmesi gerekiyor.

Hasta, mahkemedeki ifadesinde, 3 Mayıs 2018’de sol yumurtalığından ameliyat olduktan sonra beş ay boyunca dayanılmaz ağrılar çektiğini ortaya koydu.

Bununla birlikte, iddia ettiği gibi, doktoru, ağrıların ameliyat sonrası bir sonuç olduğu konusunda ona güvence verdi. Ancak Eylül ayının sonunda yapılan bir CT taraması, laparoskopik cerrahi için kullanılan iğnenin bir kısmının vücudunun içinde kaldığını ortaya çıkardı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...