Genelkurmay Başkanı Yunan-Türk sınırında inşa edilen çelik çiti inceledi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Genelkurmay Başkanı Yunan-Türk sınırında inşa edilen çelik çiti inceledi

Başbakan Kiryakos Miçotakis’in Yunan-Türk sınırında inşa edilen çit çalışmalarının temel atma törenine katılmak üzere bölgeye intikal etmesinden bir gün önce Yunanistan Başkanı General Konstantinos Floros Evros bölgesine giderek incelemelerde bulundu. 

Genelkurmay Başkanı 7’ci Zırhlı Tugay Birliği “Sarandaporos”a bağlı ekiplerin aylardır yürüttükleri çalışmaları yerinde inceledi. Sınır bölgesinde yürütülen çalışmalar sayesinde Yunan-Türk sınırının büyük bir bölümü koruma altına alındı. 

Genelkurmay Başkanı bölgeyi ziyareti esnasında askeri birimleri ve gözetleme muhafızlarını yerinde inceleyerek  “Acil Müdahale” birimlerinin planlarını ve operasyonel hazırlıkları kontrol etti.  Genelkurmay Başkanı ziyareti sonrasında sınır birliklerinin yüksek morali, hazırlıkları ve güçlü iradelerinin kaydedildiği belirtildi. 

 Başbakan Kyriakos Mitsotakis Brüksel’den dönüşünün hemen ardından 17-18 Ekim 2020 Cumartesi ve Pazar günleri Evros ve Semadirek’i ziyaret ediyor.

 Evros ilini ziyaret edecek olan Başbakan Kiryakos Miçotakis Dedeağaç ve Feres bölgelerini ziyaret ederek yerel temsilcilerle  bir araya geleceği belirtiliyor. Başbakanın ziyareti kapsamında bölgenin sorunlarını görüşme fırsatı bulması ve yeni çitin yapım çalışmaları hakkında yerinde incelemelere bulması bekleniyor. 

 Kyriakos Mitsotakis Semadirek adasını ziyaretinde ise belediye başkanı, belediye meclisi üyeleri ve adanın kurumları ile bir araya gelmesi  ve Semadirek Hastanesi ile adanın arkeolojik sit alanını ziyaret etmesi bekleniyor. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Ulusal Güvenli Konseyi Toplanıyor

Yunanistan’da Ulusal Güvenlik Hükümet Konseyi, 12 Ekim Perşembe günü olağanüstü toplantı gerçekleştirecek. 
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çalıntı araçla Yunan – Türk sınırını geçmeye çalışırken tutuklandı

Batı Trakya’nın Evros iline bağlı Kipi’deki Yunan-Türk sınır kapısından çalıntı araçla geçmeye çalışan yabancı uyruklu bir kişi tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Genelkurmay Başkanı Floros’un görev süresi uzatıldı

Yunanistan’da Dışişleri ve Savunma Hükümet Konseyi (KYSEA) toplantısı, Başbakan Kiryakos Miçotakis liderliğinde gerçekleşti.
Devamını oku...