Batı Trakya'da ilk teravih namazı coşkuyla kılındı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da ilk teravih namazı coşkuyla kılındı

Batı Trakya‘da Ramazan ayının gelişiyle birlikte, Müslümanlar arasında heyecanlı bir bekleyiş başladı. Bu heyecanın en önemli sebebi ise Ramazan’ın ilk teravih namazının kılınmasıydı.

Gümülcine, İskeçe ve Dedeağaç gibi pek çok ilçede yer alan 200’ün üstündeki camilerde toplanan müslümanlar, bu özel gecede dualarını edip Ramazanın başlamasının hayırlara vesile olmasını dilediler.

Teravih namazı saatinin yaklaşmasıyla birlikte Batı Trakya genelinde camilerdeki hazırlıklar da artarak devam etti. Teravih namazının kılınacağı cami alanları da özenle hazırlandı. Kandiller, çiçekler ve güzel kokularla dolu olan camiler, Ramazan ayının ilk teravih namazı için adeta birer şölene dönüştü.

Namaz öncesinde camilerde yapılan dualar ve Kur’an-ı Kerim okumaları müslümanların manevi duygularını yükseltti. Bu ilk teravihte bir araya gelen müslümanlar, birbirlerine sıcak bir ortamda destek oldular. Ramazan ayının ruhuna uygun olarak, toplumsal dayanışma ve paylaşımın ön plana çıktığı bir gece yaşandı.

Batı Trakya’da Ramazan ayının ilk teravih namazının kılınması, müslümanlar arasında büyük bir mutluluk yarattı. İnsanların, bir arada olmanın ve birbirlerine destek olmanın önemini bir kez daha hatırladığı bu gecede, güzel anılar biriktirildi. B

Gümülcine‘de Osmanlı döneminden kalan top patlatma adedi sürüyor

Ramazan ayında Gümülcine’de Osmanlı döneminden kalma iftar vakti top patlatılması adedi Vakıflar İdadiyesi tarafından hala devam ettiriliyor. Bölgede lokma ve tulumba geleneği de sürdürülen lezzetler arasında.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...