Batı Trakya’daki camilerde bu akşam teravih namazı kılınabilecek mi? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’daki camilerde bu akşam teravih namazı kılınabilecek mi?

Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias Yunanistan’daki koronavirüs önlemleri kapsamında teravih ve bayram namazı konusuna değindi.

“24 Mayıs’ta Müslümanlar için en büyük bayramlardan biri olan Ramazan Bayramı olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullanan Hardalias şu ifadeleri kullandı:

“Bu yıl Ramazan Bayramı geçen yıl kutlandığı gibi kutlanamaz. Paskalya ve Pesah’ın da bu yıl önceki yıllarda kutlanmadığı gibi”

Hardalias, 23 Nisan’da Dinişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamaya atıfta bulunarak Yunanistan’da geçtiğimiz yılların aksine bu yıl hükümetin belediyelere bayram namazı için alan tahsis etmeyeceğini hatırlattı.

Genellikle Atina başta olmak üzere, Yunanistan’da Batı Trakya dışında camilerin olmadığı ve Müslümanların bulunduğu yerlerde belediye bayram namazı için alan tahsis ediyordu.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/26796-yunanistanda-camiler-toplu-ibadete-aciliyor-iste-camilerdeki-yeni-korona-kurallari

Sivil Koruma Bakan Yardımcısı camilerle ilgili olarak ise “Kilise ve sinagoglar için ne geçerliyse camiler için de aynısı geçerli olacak. Korona krizi patlak verdiği ilk andan itibaren ayrım gözetmeksizin tüm ibadethaneler ile ilgili aynı önlemler alındı” dedi.

Camilerde toplu ibadetlerin 17 Mayıs 2020 tarihinden itibaren daha önce öngörülen bakanlık kararıyla belirlendiği şekilde yapılabileceğini ve 10 metrekareye bir kişinin düştüğünü belirten Hardalias, 300 metrekarelik bir camide 30 kişinin 1,5 metrelik sosyal mesafeyi koruyarak toplu ibadet yapabileceğini hatırlattı.

Son olarak teravih namazlarına da değinen Sivil Koruma Bakan Yardımcısı:

“Kilise ve sinagoglarda olduğu gibi camilerde de inananlar teravih namazına katılmak istiyorlarsa 1,5 metrelik sosyal mesafeyi korumak şartıyla cami avlusunda bulunabilir. Maske takmaları da tavsiye edilir”

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/27027-gumulcine-vakiflar-idaresi-camileri-toplu-ibadet-icin-hazir-hale-getiriyor

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...