Yunanistan’da çöp kutusunda kaplan yavrusu bulundu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da çöp kutusunda kaplan yavrusu bulundu

Yunanistan başkenti Atina’daki bir çöp kutusunda kaplan yavrusu bulundu. Veterinerler, yavru hayvanı kurtarmaya çalışırken, yetkililer, kaplanın yasa dışı yabani hayvan ticaretinin kurbanı olduğunu söylüyor.

Yunanistan medyasının bildirdiğine göre, üç aylık beyaz kaplan, 28 Şubat’ta hayvanat bahçesine haber veren bir temizlikçi tarafından Attika Zooloji Parkı’nın otoparkındaki bir çöp kutusunun altında bulundu.

Hayvanat bahçesinin kurucusu Jean-Jacques Lesueur, “Hayvanat bahçemizin dışına ilk kez böyle bir hayvan atıldı. Demek istediğim, terk edilen birkaç hayvan vakamız oldu, ama bunlar genellikle terk edilmiş evcil hayvanlardı” dedi.

Ülke polisi olayı araştırmaya devam ederken, bitkin ve susuz kalan kaplanın sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi. Hayvanat bahçesi veterineri Noi Psaroudaki, “Yavruyu ilk gördüğümde gördüklerime inanamadım, bir hayvanın böyle bir durumda olduğuna inanamadım. Muhtemelen yanlış beslendi. Ciddi şekilde vitamin ve mineral eksikliği var ve bu da kemiklerini aşırı derecede kırılgan hale getiriyor” dedi.

Lesueur, kaplan hayatta kalırsa, hayvanat bahçesinde bu türden başka hayvan olmadığı için başka bir yere taşınması gerekeceğini söyledi. Uluslararası vahşi yaşam ve hayvan refahı kuruluşlarının yardım için hayvanat bahçesiyle çoktan iletişime geçtiğini söyledi.

Hayvanat bahçesinin kedi bakıcısı Andrea Cerny, boyutları, beslenme biçimleri ve saldırganlıkları nedeniyle kaplanlara bakmanın zor olduğunu söyleyerek “Bir kaplan kesinlikle evcil hayvan olamaz. Çok büyük bir öldürme içgüdüsüne sahip, çok tehlikeli bir hayvan” ifadelerinde bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...