Batı Trakyalı Ben Büdü Türkiye’de albüm çıkarmaya hazırlanıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalı Ben Büdü Türkiye’de albüm çıkarmaya hazırlanıyor

ben budu 2

Batı Trakya onu “Ben Büdü” olarak tanıdı. Batı Trakya lehçesini şarkılarında kullanan ve Azınlıkça olarak “Kutu kutu kaçavida” şarkısıyla okurlarımıza tanıttığımız Batı Trakyalı rapçi Hasan Binbaşı, şimdilerde Türkiye’de rap albümü çıkarmaya hazırlanıyor.

Aslen Evros iline bağlı Ahrenpınar köyünden olan rapçi Ben Büdü, ortaokul ve liseyi Gümülcine’de bitirdikten sonra azınlık öğrencilerine tanınan özel kontenjandan yararlanarak Atina’da üniversite eğitimini sürdürdü.

Üniversite eğitimi sırasında Ben Büdü, Atina’da rap müzik çalışmalarını arttırdı. Kutu Kutu Kaçavida çalışmasıyla Batı Trakya’da ünlenen Ben Büdü, söz konusu şarkıda kullanılan müziğin başkasına ait olduğu ve telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle sorunlar yaşadı. Şarkısının ilk halini yayından kaldırmak zorunda kalan şarkıcı başka çalışmalarla müzik hayatına devam etti.

Yunan rapçilerle ortak çalışmalar yapan Ben Büdü tanıştığı Türkiye’den ünlü rapçi Yener ile de güzel çalışmalara imza attı.

Batı Trakyalı rapçi şimdilerde harıl harıl çalışıyor ve kasım ayında çıkacak yeni albümüyle Türkiye piyasasına girmeye hazırlanıyor.

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.