Milletvekili Burhan Baran ormancılık kooperatiflerinin ödemelerindeki gecikmeyi sordu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Burhan Baran ormancılık kooperatiflerinin ödemelerindeki gecikmeyi sordu

İskeçe PASOK Milletvekili Dr. Burhan Baran

İskeçe (Xanthi) PASOK Milletvekili Burhan Baran, ormancılık kooperatiflerinin ödemelerindeki gecikmeleri meclis gündemine taşırken, işçilerin 2022 kış dönemindeki emeklerinin karşılığını hala alamamalarına tepki gösterdi.

Milletvekili Burhan Baran, Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas’a yönelik soru önergesinde, “Ormancılık ve orman ürünleri kooperatifleri işçilerinin ödenmeleri konusunda geçmişe de baktığımızda, ne yazık ki çoğu zaman hak ettiklerinin gecikmeli ödendiğini gözlemlemekteyiz.” ifadelerini kullandı.

İskeçe Milletvekili Burhan Baran’ın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

“İskeçe ormancılık kooperatifi işçileri, 2023 yılının kışlık orman ürünleri ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarına başlamış olmalarına rağmen, 2022 kış dönemi için yaptıkları işçilikler hala ödenmemiştir.

Ormancılık ve orman ürünleri kooperatifleri işçilerinin ödenmeleri konusunda geçmişe de baktığımızda, ne yazık ki çoğu zaman hak ettiklerinin veya haklarının gecikmeli ödendiğini gözlemlemekteyiz. Ancak son senelerde ormancılık ve orman birimlerinin denetimi yerel yönetimden alınıp, Çevre ve Enerji Bakanlığına devredilmesi bu sorunun daha da büyümesine sebep olmuştur.

Her yıl hak sahibi olan nüfusun bireysel kışlık odun ihtiyaçlarını karşılayacak odunun toplanması için ağaç kesme işlemleri, yılın ilk üç ayında başlamak zorundadır. Toplanan bu orman ürünleri hak sahiplerine teslim edilirken ve hatta tüketilirken, oduncular senenin sonuna kadar işçilikleri için ödenmemektedirler. Bazı aksaklıklar nedeni ile İskeçe’deki ormancılık ve orman ürünleri kooperatiflerinin birkaçının 2022 yılına ilişkin işçilikleri bugüne kadar hala ödenmemiştir.

Bu noktada belirtmek istediğim konu, odunculuk işlemlerine ilişkin ödemelerin zamanında yapılması haricinde, aynı zamanda yapılan işlemlerin ödeneklerinde kesinlikle bir artış olması gereklidir ki, böylelikle ormancılık ve orman ürünleri kooperatifleri ve ormancılar, hizmetlerini sunmaya devam edebilsinler.

Tüm yukarıda bahsi geçenlere dayanarak yetkili Bakana soruyorum:

1. 2022 yılının, balkan kolu nüfusunun odun ihtiyaçlarını karşılamak için İskeçe ormancılık ve orman ürünleri kooperatiflerinin işçiliklerinin ödemelerinde çok uzun gecikmelere neden olan bu sorunlarını çözmek için derhal müdahale edecek misiniz?

2.Hak sahibi nüfusun ihtiyaçlarının zamanında karşılanması ve aynı zamanda ormancılık ve orman ürünleri kooperatiflerinin işçiliklerinin zamanında tazmin edilmesi konusu ile ilgili gelecekte ne tür planlama yapmayı düşünüyorsunuz?

3.Ormancılık ve orman ürünleri için yapılan işlemlerin işçilik miktarını artırmayı düşünüyor musunuz?”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Gençten Örnek Davranış: Sokak Hayvanlarına Sıcak Bir Yuva

İskeçe ilinde yaşayan 18 yaşındaki Şaban Reşit, sokak hayvanları için gösterdiği örnek davranışla gönülleri fethetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'nin Dolaphan Köyünden Bir Vatandaş Atina'da Hayatını Kaybetti

İskeçe iline bağlı Mustafçova Belediyesi’nin sakinlerinden olan Dolaphan köyünden 60 yaşındaki vatandaş Atina’da yaşanan kavgada hayatını kaybetti.
Devamını oku...