İşte 2018 yılında ödenecek çocuk paraları! İlk ödeme ne zaman? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İşte 2018 yılında ödenecek çocuk paraları! İlk ödeme ne zaman?

İşte 2018 yılında ödenecek çocuk paraları! İlk ödeme ne zaman?

Çocuk paralarıyla (aile primi) ilgili yeni ortak bakanlık kararı 18 Ocak tarihinde Resmi Gazetede yayınlandı.

Aile primleri ile ilgili tüm süreci (başvuru, ödeme miktarı v.s.) belirleyen yeni ortak bakanlık kararının Resmi Gazetede yayınlanması sonrası gözler ilk ödemeye çevrildi. Azınlıkça’daki habere göre 2018 yılı çocuk paralarıyla ilgili ön ödemenin hak sahiplerinin 2016 yılında elde ettikleri ve 2017 yılında beyan ettikleri gelirlere göre hesaplanarak Mart ayı sonuna kadar yapılması bekleniyor.

2017 yılında elde edilen gelirler için 2018 yılında yapılacak vergi beyanı sonrası yapılacak A21 başvurusu ile birlikte çocuk sahiplerine 2018 yılının ilk iki ayı için yapılan ödeme bu yeni gelir beyanı ile karşılaştırılacak. Eğer hak edilenden az para ödenmişse bir sonraki ödemede fark iade edilecek. Eğer fazla ödeme yapılmışsa vergi mükelleflerinin bu parayı iade etmesi gerekecek.

Her ne kadar hükümet tarafından yapılan ilk açıklamalarda aile priminin her ay hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağı açıklansa da, bu olmayacak bunun yerine ödemeler iki ayda bir yapılacak. Bu seneye kadar aile primleri üç ayda bir ödeniyordu.

Aşağıdaki tabloda çocuk sahiplerinin gelirlerine ve çocuk sayısına göre alacakları aile primi görülüyor:

İşte 2018 yılında ödenecek çocuk paraları! İlk ödeme ne zaman?

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et